Saftiga Mini Vanilla Cupcakes får inleda hösten

Inser till min förskräckelse att det är exakt 6 månader sedan som jag senast skrev ett inlägg här. Det verkar inte bättre än att samtidigt som utemöblerna bars ut i solen, så hängde baklusten med genom dörren.
Där ute finns också de luriga träden och de listiga gräsen som mer än gärna vill se mig både nysa, snora, klia och släpa mig fram som en sliten zombie.
Men nu är det över för den här gången och nya bakartag utlovas!

Jag tittar på nya säsongen av Hela Sverige Bakar och blir återigen både inspirerad och sugen på en massa goda bakverk! Av någon outgrundlig anledning går jag alltid igång på frosting, spackling, spritsning och fyllning och så fort jag ser en tårta dekoreras så kliar det frenetiskt i fingrarna (tack och lov INTE i näsan) efter att skapa!

I söndags infogade jag därför en stunds bakning i veckoschemat och använde ett av mina favoritgrundrecept på cupcakes, á la vanilj. Häromdagen hittade jag en burk ren nostalgi – nöt-créme –  i hyllan på ICA, som jag tyckte kunde få platsa i en god frosting.

Att äta en hel cupcake kan bli riktigt mastigt, särskilt med butter cream frosting på toppen, så därför blev det en MINI variant denna gång. Perfekt storlek för ett par bett!


20150928_192748

MINI VANILLA CUPCAKES

24 små

2 1/4 dl vetemjöl
1,5 dl strösocker
1 1/4 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
75 g smör (minst rumsvarmt)
1 dl mjölk
1 ägg
1 tsk vaniljpulver (eller 2 tsk vaniljsocker)

Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda mjöl, socker, bakpulver och salt i en bunke tillsammans med smöret.
Är smöret lite hårt kan du köra det i mikron i ett par sekunder.

Häll i hälften av mjölken och blanda smeten slät.
Vispa resten av mjölken tillsammans med ägg och vaniljpulver.
Rör sedan ihop mjöl- och mjölkblandningen och rör om tills allt är blandat.

Fyll muffinsformar till max 2/3
Grädda i ugnen i cirka 8-10 minuter.

~~ Receptet ovan kommer från Sockerrus ~~

Nöt-Créme butter cream frosting:

75 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
1/2 – 1 burk nöt-créme

Vispa smöret fluffigt. Häll i florsocker lite i taget och fortsätt vispa. Smaka av för att se om du vill ha det sötare, häll då i lite mer florsocker. Tillsätt nöt-crémen under vispning. Klart!
Spritsa eller bred ut på cupcaksen.


MHM_20150928_192904

MHM_20150928_192949

About Sofia Rådenholt Brennander

Sedan 2003 bor jag med make och två barn i ett renoverat 50-tals hus utanför Växjö. Att baka gör mig glad och det är i köket bland bunkar och slevar som jag trivs bäst. Att baka är ingen konst. Allt som behövs är en nypa socker och en näve kärlek.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *