Baka liten kaka

Jag la ju ut på instagram att jag bakat kakor, och lovade recept och grejor, så här kommer det:

Som små chokladdrömmar, de är jättegoda!
Som små chokladdrömmar, de är jättegoda!

 

Ca 25 st kakor ska det bli av detta (recept från tidningen hembakat)

50 g smör rumsvarmt (det betyder i praktiken att smöret får ligga framme i ca 1 h i rumstemperatur)

1 1/2 dl farinsocker (jag köpte ett nytt paket, och det var ju tur för jag hade bara tre hemma, och farinsocker använder man ju jämt!)

1 dl strösocker

2 ägg

1 tsk vaniljsocker

1/2 dl kakao

1 nypa salt (känns mesigt när man gör det, men maken hävdar att det gör VÄRSTA skillnaden)

150 g mörk choklad (jag använde Linds 70% mörka milda den tycker jag är godast av de man kan köpa i den vanliga affären)

1 tsk bakpulver

2  1/2 dl vetemjöl

1 Vispa smör, farinsocker och socker poröst i en bunke, efter det tillsätter du äggen och vispar lite till. (jag använde mittemellan grejen till Kitchen aiden, inte degkroken och inte vispen, utan den som är både som en visp och degkrok, men jag tror nog att en visp går bra)

2 Tillsätt vanilsocker, kakao, salt och den smälta chokladen. (jag smälte chokladen som vanligt i en kastrull på låg värme och höll inte på att tjafsa med vattenbad)

3 Blanda i mjöl och bakpulver i smeten.

4 Ställ in smeten i kylen och låt den stå och vänta i 15 minuter.

3 Klicka, står det i receptet, men jag fick rulla mina till bollar, för de var så hårda, och sedan la jag dem fyra i rad på en plåt i fem rader. Annars finns det nog en risk att det blir en enda jättekaka.

4 Grädda i 175 grader (varmluft hade jag) i 12 minuter.

De blir väldigt chokladiga, mastig smak, och jag kan tänka mig att de är hur goda som helst om man tar två och har typ glass emellan som dessert.. tror jag måste prova det :-)

Lycka till, jag tyckte att de blev jättegoda. Lite sega i mitten sådär.

 

About Jennica Berglund

Jag kan inte låta bli att ta en extra funderare kring mat och kök. Det ändå några av mina absolut största intressen. På myDREAMhome skriver jag om just dessa båda ingredienser. Kök och mat. Kan det bli bättre? Kommentera gärna mina inlägg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *