Renoveringsdöden eller inte? Det är frågan…

Där jag bor huserar även en hårt prövad äkta man. Allt som oftast ifrågasätter han mina projekt. Jag gillar inte det och brukar ha svårt för att erkänna när han har rätt. Maken är Stenbock och urtypen för stjärntecknet. Han är eftertänksam, har ett rationellt sinne och mycket sunt förnuft. Jag är också Stenbock, men en konstig sådan, för jag är precis tvärtom.

Maken vill inte bo i en gammal kåk – han för nämligen statistik över hur många äktenskap som har drabbats av ”renoveringsdöden” (skilsmässa). Jag vill såklart tvärtom! Samtidigt vill jag ju inte skiljas. Han KAN ju ha rätt och det vore dumt att chansa. Det inser till och med jag.

Hemma i byn finns en del hus. Jag brukar fantisera om vilka som bor bakom väggarna och hur det ser ut där inne hos dem. För några år sedan följde jag med förtjusning ett husprojekt några kvarter bort. De byggde och byggde. Huset verkade aldrig bli färdigt och mina fantasier om villaägarna visste till slut inga gränser.

Häromdagen upptäcker jag plötsligt att huset lagts ut till försäljning! Precis när det hela var klart! Nyfiket granskar jag bilderna och hakan trillar längre och längre ner ju mer jag scrollar. Inte ens i de vildaste av mina fantasier hade jag kunnat föreställa mig den orgie i god smak som gömde sig bakom de ganska ordinära husväggarna. Dessutom i vår högst ordinära lilla by där ingen brukar sticka ut åt något håll. Familjens val av olika naturmaterial där lantligt möter industri känns väl genomtänkt och resultatet blir – enligt mitt tycke – både personligt och läckert.

Så, nu återstår bara den stora frågan om maken kan peta in ytterligare en pinne till statistiken? Jag hoppas inte det. Jag tror på kärleken och att de redan är på väg in i ett nytt spännande renoveringsprojekt. Säkert kommer de att leva lyckliga i alla sina dagar också! Det tror jag. Absolut.

http://objekt.fastighetsbyran.se/Objekt/?source=Hemnet&ObjektGID=OBJ6181_1362907854

 

About Mia Engstrand

Jag vet faktiskt inte vart mitt passionerade intresse för gammalt och nött kommer ifrån. Jag vet bara att jag blir lycklig av att gå omkring i gamla unkna lador och botanisera bland alla spännande grejer som oftast gömmer sig i någon undanskymd vrå. På myDREAMhome skriver jag om inredning, och då gärna med vintagetouch. Kommentera gärna mina inlägg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *