Det måste vara Ödet!

Ponera att jag fått frågan: Om du fick skriva om ETT enda hem vid ETT enda tillfälle – vilket hem skulle du då välja? Den boning som jag tveklöst och utan betänketid hade svarat är märkligt nog det hem som nu ligger ute till försäljning…

Drottningarnas drottning i Shabby chic världen heter Nina Hartmann.

Nina Hartmanns hem är något utöver det vanliga. Hennes hem har exponerats i alla inredningstidningar värda sitt namn och den romantiska och franskinspirerade lantstilen, som har blivit hennes signum, har kopierats av otaliga Shabby Chic chic´s och säkert some guys runt om i norden – och i hela världen!

ALLA vill vi ha det som Nina. Slitna provdockor med ljuvt cremefärgade änglavingar, vitmålade gustavianska stolar – gärna med trasigt tyg, gamla franska kaminspeglar med mycket patina, askar i beige färgskala, och quiltade antika plädar… vi vill ha rubbet!

Eller?

Nja, nu bor vi ju ändå i Sverige och i Sverige är vi som bekant lite lagom sådär. Att sticka ut för mycket vågar inte ens den mest hängivna ”ruinromantiker”. För vad ska folk säga? Och även om vi hade vågat så hade vi i alla fall inte fått till den där känslan – inte skulle vi haft råd heller för den delen. Hos de flesta av oss skulle allt bara känts ”soptippigt” och i en soptipp vill ju ingen bo.

Ninas hem är ingen soptipp. Det är en skatt. En klenod – och hon är värd all respekt för sin stil, smak, fingertoppskänsla och sitt osvenska sätt att se på inredning.

Drottningens hem är till salu. Hur höga är oddsen? Det måste vara Ödet…

http://valvet.capitex.se/beskrivning.aspx?GUID=49LQF2KO9ES1G0HP&TYP=CMVilla&skin=valvet&mall=7

Artikel om Ängelholms vackraste pärla hittar du bl a i länken nedan. Ytterligare inspirationsbilder får du på köpet!

http://www.skonahem.com/inspiration/Inspirerandehem/skona-slitna-varld

Ps. Nina Hartmann driver även den vackra butiken www.vintagebynina.com

About Mia Engstrand

Jag vet faktiskt inte vart mitt passionerade intresse för gammalt och nött kommer ifrån. Jag vet bara att jag blir lycklig av att gå omkring i gamla unkna lador och botanisera bland alla spännande grejer som oftast gömmer sig i någon undanskymd vrå. På myDREAMhome skriver jag om inredning, och då gärna med vintagetouch. Kommentera gärna mina inlägg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *