Vintage, riktiga vänner och sociala medier

Sedan jag upptäckte Instagram så har min budget för Inredningstidningar minskat markant.

Det är inte riktigt KLOKT hur många vi är med piff & puff som hobby, och då menar jag såklart inte de där små irriterande ekorrarna på julafton, utan alla vi med den stora passionen för gammalt, lantligt, vitt och avskavt…
Antagligen finns det precis lika många som brinner för modern design, minimalism och 50-talsinredning också. Fast egentligen vet jag inte, för dom följer inte jag!

För följer gör vi nu för tiden. Och vi kommenterar. Vi gör små hjärtan, blommor och highfivetecken när något tilltalar ögat alldeles speciellt – eller när någon skriver något snällt om de bilder man själv har publicerat.

För några år sedan tyckte jag att det var löjligt. Lite falskt på något sätt. Man kan väl inte hjärta någon man inte känner så bra, eller i värsta fall, inte känner alls? Så tänkte jag…
Med tiden har jag dock förstått de här med koderna på våra sociala medier. Ett hjärta i dessa sammanhang betyder helt enkelt inte mer än att man vill ”visa uppskattning” eller kanske ”empati” för någon, och faktum är att jag nu med glädje välkomnar dessa små symboler. Dialogen blir gemytlig och lite naivt varm och härlig på något vis.

Själv föredrar jag Instagram framför Facebook,  jag älskar nämligen fotografier! Helst de som publiceras av mina vänner ifrån den ”riktiga” världen, men även de som den stora massan av lantlivsentusiaster exponerar från sina vackra hem. Å här snackar vi förresten MYCKET trevliga symboler och positiva tillrop – ja, det är helt enkelt världsklass på feedbacken! :-)

Oavsett om det är en detaljbild eller en översiktsbild så blir jag nästan alltid glad och inspirerad. De bästa lantlivsinstagrammarna har dessutom –  efter många års flitigt användande – lärt sig kombinera kvantitet med kvalitet. Bilderna skulle lätt kunnat figurera i något glossigt magasin, och självklart blir dessa konton extra tilltalande!

Lika glad blir jag när jag hittar ett nytt sympatiskt Instagramkonto. Då trycker jag bara på FÖLJ och vips så har jag sparat in ytterligare en slant på inredningsmagasinen. Och det är ju himla bra – för då kan ju slanten läggas på något annat… Som kanske en fika med en god vän?

För handen på hjärtat: Inte kommer de sociala medierna att kunna ersätta det personliga mötet. Aldrig i livet. Men kombon är oslagbar!

<3

Den uppmärksamma har sett att myDREAMhome har ändrat layout. I samband med detta döptes våra krönikor om och min fick heta ”Love for Vintage”.
Om vi ville så fick vi ändra… jag ville inte det. Love for Vintage var så bra! Faktiskt så bra så att jag kunde nischa mitt eget Instagrammande och fokusera på det jag gillar bäst (förutom vänner och familj, bäst att tillägga, *hjärta, blomma, stjärnögon, tummen upp*). Därför finns jag numera på @miasloveforvintage.

<3

Välkomna!

IMG_20141228_143539
@miasloveforvintage: Är väldigt nöjd med IKEAs vägghyllor. Snygga och stabila. #ikea #bodbyn #lantkök #ikeakök # kök #vintage #köksrenovering
IMG_20141228_221907
@miasloveforvintage: En av mina (och svärmors) favoritsaker här hemma är tavlan med damen som jag fyndade hos tjejen med det vackraste hemmet @hwitblogg. Godnatt! #shabbychic #kaminspegel #hall #vintage #lantliv
IMG_20141231_111726
@miasloveforvintage: Hänger i köket… Mitt bidrag till kvällen är under kontroll @tazzanmam och @annetteelmqvist (*glad gubbe, fyrverkeri, hjärta) #loppis #vintage #kryddhylla #köksstök #kök #lantkök #nyårsafton #lantliv #lantliginredning
IMG_20150101_104555
@miasloveforvintage: Välkommen 2015! (*stjärnor) #shabbychic #lantliv #lantliginredning #loppis #2015 #nyttår #jeannedarcliving #olivträd (*glad gubbe)
IMG_20150103_090950
@miasloveforvintage: Godmorgon! Oj, vad det har stormat inatt. Huset har knakat och brakat oroväckande mycket. Hade förberett oss på det femitioelfte strömavbrottet det här året, men vi klarade oss! ( *glad gubbe). Trevlig helg! #tulpaner #tulips #vintage #shabbychic #myhome #interior4you #storm #öland
IMG_20150104_090335_1
@miasloveforvintage: Tänk att stolarna i gästrummet var bruna i typ 20 år innan jag kom till skott att måla. Jag använde #jeannedarclivning´s kalkfärg som jag köpte på @kerubenkalmar. De var fina när de var nymålade, men med lite sandpapprande så blev de helt i min smak #shabbychic #kalkfärg #jeannedarcliving #jeannedarclivinginterior #keruben #vintage #loppis #gästrum #stolar #myhome #interior2you #interior4you
IMG_20150105_130459
@miasloveforvintage: Dags för helg igen! En trevlig Trettondagsafton vill jag önska er alla! (*hjärta) #shabbychic #spets #spetsar #lantliginredning #vintage #myhome #trettondagsafton #helg #interior2you #interior4you

 

About Mia Engstrand

Jag vet faktiskt inte vart mitt passionerade intresse för gammalt och nött kommer ifrån. Jag vet bara att jag blir lycklig av att gå omkring i gamla unkna lador och botanisera bland alla spännande grejer som oftast gömmer sig i någon undanskymd vrå. På myDREAMhome skriver jag om inredning, och då gärna med vintagetouch. Kommentera gärna mina inlägg!

9 thoughts on “Vintage, riktiga vänner och sociala medier

  1. Åh, tack snälla Titti! Tänk att vårt intresse förde oss samman via Tradera för så många år sedan :-)
   Hör snart av mig för en fika!

   Kramar i massor!
   Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *