Viltstek

Då var det dags för viltsteken.
Bryn på steken i hög värme och ha gärna både smör och olja i pannan på HÖG värme det blir bättre stekyta.
Sedan in i ugnen med en termometer på 110 grader. Innertemperaturen ska vara 60 grader, det tar ett tag beroendes på storlek.
När den är klar lindar du folie runt den och låter den gå på eftervärme.

Såsen gjorde jag på den saft som blev kvar i formen där steken legat, jag hällde i 5dl grädde, 2 msk oxfond, lite soja och lite honung, salt och peppar.

Serveras med broccoli, kokt potatis, och gelé.

Mums!

IMG_0496.JPG

About Jennica Berglund

Jag kan inte låta bli att ta en extra funderare kring mat och kök. Det ändå några av mina absolut största intressen. På myDREAMhome skriver jag om just dessa båda ingredienser. Kök och mat. Kan det bli bättre? Kommentera gärna mina inlägg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *