Villagatan 17, pris 18 000 000 SEK

I Stockholms innerstad finns det en gata som heter Villagatan det är en gata med anor, och har haft många prominenta personer som har bott här.

Villagatan anses vara huvudgatan i Villastaden i stadsdelen Östermalm, Stockholm. Gatan är belägen mellan Valhallavägen ochKarlavägen och är cirka 350 meter lång. På 1870-talet började man exploatera området norr om Humlegården och man ville här skapa en villastad efter engelskt mönster. Kvarteren fylldes ursprungligen med förnäm villabebyggelse som stod klar omkring 1890. Här skulle det även finnas små förgårdar mellan gatan och husen, men dessa markerades aldrig i stadsplanen, och därför bebyggdes den dyrbara marken snart med stora exklusiva bostadshus.

I maj 1876 lämnade byggnadsnämnden in namnförslaget ”Villagatan”, som namnberedningen avstyrkte. Deras förslag var Lill Jans gata, efter Lill-Jansskogen i närheten. Stadsfullmäktige beslöt slutligen att anta byggnadsnämndens namnförslag.

Så här skriver mäklaren Alexander White om den har villan som ligger mitt inne i Stockholm:

Attraktivt belägen invid Humlegården och inbäddad i grönska finns detta unika och vackra helt fristående hus i två plan om 180 kvm i exklusivt utförande med högkvalitativa matrialval fördelat på entréplan och övre plan. Fastigheten nås via vackra järnsmidesgrindar med ovanligt grön och lummig trädgård som sköts av trädgårdsmästare. Juridisk person kan godkännas!

Skulle jag flytta in till stan, skulle jag vilja bo så här.. om jag hade råd.. måste ut och köpa en skraplott.. plötsligt händer det :-)

FOTO: Alexander White
FOTO: Alexander White
FOTO: Alexander White
FOTO: Alexander White
FOTO: Alexander White
FOTO: Alexander White, kolla in lampan! Den kan jag tänka mig, någon som vet vart man kan köpa den?
FOTO: Alexander White
FOTO: Alexander White, coolt kök, men dubbla ugnar, bar där man kan stå och prata med gästerna..
FOTO: Alexander White
FOTO: Alexander White

About Jennica Berglund

Jag kan inte låta bli att ta en extra funderare kring mat och kök. Det ändå några av mina absolut största intressen. På myDREAMhome skriver jag om just dessa båda ingredienser. Kök och mat. Kan det bli bättre? Kommentera gärna mina inlägg!

3 thoughts on “Villagatan 17, pris 18 000 000 SEK

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *