Ved ska man väl ha att elda med… eller?

I lördags blev vi lämnade åt vårt öde. Sonen, hunden och jag.
Maken, hobbytrummisen, hade en spelning i de småländska skogarna – som han f ö hade glömt att skriva upp i vår gemensamma kalender, varför jag glatt hade hunnit bjuda in hela tjocka släkten på en försenad 50-årsmiddag…
Eftersom det skulle känts konstigt och tråkigt att fira någon som inte är hemma så fick planerna raskt ändras och jag såg istället fram emot en lördagskväll i hemmets lugna vrå…
I teorin kändes ”hemmets lugna vrå” väldigt lockande. I praktiken – inte så lockande! Åtminstone inte efter några timmar.
För det är just efter några timmar – när maten är uppäten, chipsskålen tömd, TV programmen man vill se är slut och filten har knölat ihop sig runt kroppen som en normal människa börjar tänka på bingen.

Alla utom jag.

För som en blixt från klar himmel dök plötsligt bilden av några gamla brädor upp i huvudet. Några gamla brädor i form av en bordsdekoration, och visst borde vi väl ha kvar den där gamla drivveden som jag släpade hem ifrån en utflykt vid havet för några år sedan?! Självklart med förevändningen att ”sånt där kan ju alltid vara bra att ha…”

Klockan 23.30 slår mig tanken – klockan 23.31 står jag i foppatofflor i det svinkalla förrådet och letar, svär och fryser.
Men skam den som ger sig, för visst hade vi sparat lite olika varianter och vips hade en av brädorna fortare än kvickt förflyttats in i värmen och omsorgsfullt placerats på vårt soffbord.

IMG_20150125_102634
IMG_20150125_102735

Och tänkt vad rätt jag hade… ”sånt där kan ju alltid vara bra att ha…” :-)

Ps. Maken hann knappt kliva in genom dörren förrän han upptäckte veden på bordet. Jag såg vad han tänke. Men det gör inget.

Här kommer lite fler tips och idéer på vad du kan snickra ihop med enkel drivved.
”I det enkla bor det vackra”  Citat: Ernst Kirchsteiger

mittgodastefinaste.blogspot.se
Smart! Använd drivveden som en hylla över badkaret. Själv hade jag nog placerat ett glas vin där istället för krukväxt och tvålkopp – men fint blev det. Foto: www.mittgodastefinaste.blogspot.se
kreativinredning.se
Glöm inte att låta drivveden torka ordentligt om du har tänkt att måla den. Här har man målat och skrapat för den rätta shabby chic looken. Foto: www.kreativinredning.se
houseandgardenbybia.blogspot.se
Att sätta små lyktor på en stående planka är en fin idé tycker jag. Mer personligt kan det inte bli! Foto: www.houseandgardenbybia.blogspot.se
jungstedt_08_687891v530x800
Så här beskrivs denna bild: Hyllorna av drivved från Gotland har Cenneth gjort och Mari har ställt dit en kanna i gotländsk keramik.JESSICA GOW JESSICA GOW / SCANPIXD. Bilden snodde jag på www.hd.se som gjorde ett reportage hos Marie Jungstedt.
creativeactivity.blogg.se
Ett tips till dig som hittar MYCKET drivved och inte vet vad du ska göra med den – snickra ihop en bokhylla vettja! Kan väl inte vara så svårt?! 😉 Foto: www.creativeactivity.blogg.se
isa.nu designesponge
Varför inte en sänggavel? Fotot hämtade jag hos: www.isa.nu som i sin tur hänvisar till www.designsponge
tulavippan.blogspot.se
Har du inte fått nog och bara vill snickra mer och mer så kommer här mitt sista tips – sno ihop en kräfta! Lycka till! Foto: www.tulavippan.blogspot.se
 

About Mia Engstrand

Jag vet faktiskt inte vart mitt passionerade intresse för gammalt och nött kommer ifrån. Jag vet bara att jag blir lycklig av att gå omkring i gamla unkna lador och botanisera bland alla spännande grejer som oftast gömmer sig i någon undanskymd vrå. På myDREAMhome skriver jag om inredning, och då gärna med vintagetouch. Kommentera gärna mina inlägg!

6 thoughts on “Ved ska man väl ha att elda med… eller?

  1. Tack vännen! Haha, just att skapa en drivvedskräfta känns inte helt troligt… är inte mycket för att skapa över huvud taget. En bräda känns lagom kreativt :-)

   Kram & Godnatt!

  1. Eva, så himla glad jag blev över din kommentar här! Tack snälla du – och jag håller med, det är jättekul att följa varandra på Insta! Du är ju te x värsta konditorn har jag sett!
   Ha en fortsatt bra kväll,
   Kram!

 1. Tjusigt! Du som både har förrådet fullt av drivved och skaparlustan till hands skulle ju kunna snickra till ett eget Nimis på tomten. Bara ett förslag om kräftan känns lite för pillig att sno ihop. :)

  Kram!

  1. Hm, det här med att ta sig vatten över huvudet fick plötsligt en heeeelt ny innebörd, kära Muffins!
   Nog för att kreativiteten finns i huvudet, men den har väldigt svårt att fullföljas i praktiken :-). Dvs, jag kläcker idéer och maken (eller någon annan i min närhet) skapar. Att lägga en färdig-shabbad bräda på ett bord är ungefär det jag kan göra med händerna så någon Nimis (fick googla) blir det inte tal om :-).

   Kram och Godnatt! <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *