Vart är min idealism?

Jag pratade med min yngsta dotter i bilen från simningen idag, och jag har konstaterat att all min idealism från barndomen har försvunnit.

När jag var liten skulle jag bli något stort, det har jag blivit i och för sig, i min lilla värld men det är en piss i Mississippi om man lyssnar på vad min dotter ska göra när hon blir stor.

Hon ska bota Ebola, det är det viktigaste, och kommer först. Hon ska göra det genom att blanda det man blir dålig i magen av, med en massa andra sjukdomar så kommer dessa att bekämpa Ebolan. Bra så.

Sedan ska hon bygga världens största hus, det ska med i Guinness rekordbok, och sedan ska hon fylla det med fattiga människor och folk som ska jobba med de fattiga människorna och lära dem och räkna och så.

Efter det ska hon bli läkare utan risker, (hon menar nog gränser, men jag tycker att det är bra om hon blir en läkare som inte tar risker)

Direkt efter det ska hon bli veterinär utan risker.

Sedan ska hon arbeta som djurbekämparbrottare. Det är precis vad det låter som , en människa som bekämpar djurbrottare, eller djurbrottare som bekämpar elaka människor som slår på oskyldiga djur.

När hon är klar med det där ska hon bli världens rikaste tjej. Jag tror nog i och för sig att det är bra om hon börjar med det första.. att blir rik. Det känns som om hennes andra planer kommer att kosta lite grann..

Så vart har idealismen tagit vägen, varför kan jag inte blir djurbekämparebrottare? Eller rädda alla från Ebola, eller åtminstone göra något som räddar världen lite grann i taget? Men jag får var nöjd med att vara Queen of my World, och rädda min familj från tvätthögar och tristessen det innebär att städa, det borde vara samma sak som att rädda en liten sälunge.

Min söta tänkande yngsta dotter!
Min söta tänkande yngsta dotter!

 

About Jennica Berglund

Jag kan inte låta bli att ta en extra funderare kring mat och kök. Det ändå några av mina absolut största intressen. På myDREAMhome skriver jag om just dessa båda ingredienser. Kök och mat. Kan det bli bättre? Kommentera gärna mina inlägg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *