Vad har ni på golvet?

Min bloggfina kollega Mia skrev ett inlägg om golv som ni kan läsa här, och det fick mig att gå hem och titta på mina golv. För vem är jag? Golvet i köket och badrummet är det som jag tror att jag tänker till mest på. Det är nog för att där är det som en inredningsdetalj, i övriga huset ligger det bara som underlag för mattor, hundhår och mina sockor som jag drar av mig och sprider ut som väldoftande lavendelpåsar över huset.

Vi har haft några kök i våra dagar, och i det första hade vi en laminatmatta, en brun, med lite brunare prickar, FULT som stryk, men extrem snäll mot fläckar. Skulle dock aldrig någonsin lägga en sådan matta någonstans, jag skulle inte ens lägga den på ett utedass i skogen.

Nästa kök, då var det björkens tid. Vi la ett ljust laminatgolv av björk. ALLT SYNTES, och då menar jag allt, vad man än spillde på det satans golvet, så syntes det.

I nästa kök, hade maken sett ett schackrutigt golv, vi föll båda två för det och så blev det. Jag gillar än i dag kök med såna golv. Nu var de vita rutorna kanske en aningen mindre praktiska än de svarta om vi säger så…

MG9836cop
Plattorna i det här köket var lite ojämna, och vi la en vit bård runt om för att rama in köket. Hade jag gjort om det hade jag nog haft mindre skarvar mellan plattorna..

Idag har vi ett helsvart schiffer golv, trodde att det skulle vara praktiskt, eftersom vi inte har någon egentlig hall. Det är sådär praktiskt om jag ska vara ärlig. Visst hundens svarta hår syns inte , men nu när lerans årstid är här, så vet jag precis vart hon har gått och hur många gånger hon har vänt sig när hon legat på golvet.

Vad har ni för favoritgolv?.. visar på några exempel på vad man kan hitta på med sitt köksgolv nedan:

imagesOSMOD9W6
Alltså skulle jag våga, skulle jag nog kanske göra något sånt här. Tror att jag skulle ta badrummet först dock. :-)
imagesE2HS0CBQ
Snyggt svart golv, svårt att få till den här ytan dock tror jag..
bfd703dc-798c-4335-a00c-d007c61058d8
Högblank plastmatta. Hos oss skulle golvet se ut som på bilden mindre än en nanosekund..
00edd0e7a199b293c23fe3ed1f0f273a
Det här kan jag tänka mig att göra på landet..

About Jennica Berglund

Jag kan inte låta bli att ta en extra funderare kring mat och kök. Det ändå några av mina absolut största intressen. På myDREAMhome skriver jag om just dessa båda ingredienser. Kök och mat. Kan det bli bättre? Kommentera gärna mina inlägg!

4 thoughts on “Vad har ni på golvet?

  1. Mosaikgolvet!! Så snyggt! Ett sånt skulle jag ha om jag skulle lägga in nytt hos oss. Föreslog det faktiskt för min syster förra veckan, men tror att hon är lite rädd för något som står ut så mycket. Jag tycker att det är fantastiskt – skulle inte tveka!

  2. Exakt så, Jennica! :-)

    Snart kommer köksbilder – lovar! Idag har vi packat in allt det som vi packade ut (även om vi slängde en massa) för någon månad sedan. Herregud vad skit som gömmer sig i ett kök under 20 års tid.
    En fortsatt trevlig söndagkväll önskar jag dig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *