Vad blir det för mat?

Jag kommer i håg att jag ställde frågan ofta, mina barn gör inte det, för de vet att det blir vad det blir. Vi har inte haft någon tanke på mat, och hur den ska struktureras upp, utan jag brukar se till att det blir det jag är sugen på. Inte så praktiskt, och ganska så dyrt i längden. I ett försök att ändra på det, har jag nu gjort en matlista för den här veckan som jag tänkte dela med mig. Jag hoppas även att jag kommer i håg att fota och lägga upp recept..

Så nu kör vi då.

I dag lördag 3/1

Lunch: Omelett som på hotellet på mexico – just det för det är så den heter hos oss
Middag: Vi ska på middag så det blir vad det blir :-)

Söndag: Oxfilé gryta med ris
Måndag: Kyckling med potatiskaka
Tisdag: Viltstek med potatis och sås
Onsdag: Lax i ugn med kokt potatis
Torsdag: Hamburgare på viltkött med palsternacka
Fredag: Tacos (jag vet, jag vet ni behöver inte säga det 😉 )
Lördag: Viltskav med ris
Söndag: Pasta Carbonara

Så där jag, det ska jag äta vad ska ni äta?

México omelett:

För en portion har man

3 ägg som man knäcker i en stekpanna och sedan geggar runt så att den täcker hela stekpannan. (jag tar en liten pannkakspanna)

20150103_102513338_iOS
Ägg som steks

 
lite paprika som man hackar
lite gräslök, som man hackar (nej de hade man inte i mexico, men det var det vi hade hemma)
Julskinka som är kvar från julen (alltså det hade man inte heller i mexico, men ni fattar)
Ost

20150103_102328590_iOS
Hackade goda saker som man tycker om

Innan äggen har blivit helt genomstekta lägger man på osten, och sedan resten av ingredienserna, efter det viker man i hop äggen, och voila, så har man en omelett som till och med jag och barnen äter. Perfekt för frukost/lunch

20150103_103111751_iOS
Lägges på äggen för att värma till sig lite, och sedan viks den i hop..

 

20150103_103146935_iOS
Då ser den ut så här.. typ, man kan lägga dill på den om man vill att bilden ska bli finare.. det gjorde inte jag :-)

 

 

 

About Jennica Berglund

Jag kan inte låta bli att ta en extra funderare kring mat och kök. Det ändå några av mina absolut största intressen. På myDREAMhome skriver jag om just dessa båda ingredienser. Kök och mat. Kan det bli bättre? Kommentera gärna mina inlägg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *