Tulpanerna tittar upp

Nu är de här – tulpanerna jag planterade i höstas – och de är helt vilda! De spretar åt alla håll och verkar kunna bli hur långa som helst!

FullSizeRender-4

 

Ett av mina första inlägg handlade om när jag botaniserat bland tulpanlökar och nöjt släpat hem ett helt gäng från Slottsträdgården Ulriksdal. Jag var supertaggad när jag gick därifrån, men sen blev lökarna liggande i påsen ganska länge – allt annat kom emellan och jag hade inte benmjöl och rätt jord som jag först skulle införskaffa… När jag gått förbi den där påsen ett antal gånger och sett hur lökarna blev ledsnare och ledsnare fick jag tillslut fart. Jag struntade i alla rekommendationer om mjöl hit och jord dit och skyndade ut i höstkvällen. Ett litet problem var bara att jag inte hunnit hänga med i hur snabbt det blir mörkt ute på hösten, så innan jag var klar med att få ner de små knölarn i jorden var det kolsvart ute och jag fick gå på känsla. Låg på alla fyra och trevade i mörkret, blev blöt om knäna, kall om fingrarna och stönade över att jag köpt så många lökar. Men se på resultatet! Jag måste säga att jag är rätt bra på att gå på känsla… Kolla så vackert det blev trots att jag inte använde benmjöl och allt det där andra som man bör använda för att ge tulpaner en gynsamm miljö. Det ser ju ut som jag är född med gröna fingrar! Tack, tulpaner för att ni gör det lätt för en amatör som mig!

 

FullSizeRender-2
Fin, synd bara att jag inte skrev upp vilken sort det är!

FullSizeRender-3

 

 

About Sibel Güner

Jag gillar att fota, skriva och att leta efter sånt som inspirerar mig och gör mig glad. Vackra ting inom mat, mode, inredning, trädgård och allt där emellan. Hittar jag nåt, blir det ofta en bild som sen ligger och tar plast i min telefon eller på kamerans minneskort. Nu när jag fått chansen att skriva på myDreamhome.se så kan jag äntligen göra något av alla dessa bilder som i kombination med texter förhoppningsvis kan vara inspirerande för andra också. Så, här blir det alltså allt om ditten och datten från mitt liv. Min bakgrund ligger inom media och just nu arbetar jag med underhållning på nätet. Välkommen till min scen…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *