Trappor

En trappa kan ju vara så mycket mer än bara en ”transport” mellan våningar. En trappa kan faktiskt vara som ett smycke i huset. Placerad på rätt ställe kan den bli ett riktigt blickfång – om den är snygg förstås. Jag har helt snöat in på trappor utan räcke och överlägger med mig själv om barnen är tillräckligt stora ännu för att jag ska våga ha en trappa utan räcke. Vi håller just nu att titta på trappor att ha utomhus, vilket har visat sig vara ganska svårt. Antingen får man gå på det industriella, typ som en spiraltrappa som finns vid nödutgångar (!), eller en trappa i tryckimpregnerat trä (!) om man vill hålla sig inom en rimlig kostnad. Inget av de alternativen känns intressant så jag skissar på en trappa som kan specialbyggas – bara till oss. Fnular alltså också på en ny trappa inomhus – vilken som av dessa här nedan skulle jag kunna tänka mig – om jag var säker på att inget av barnen skulle trilla ner och slå sig fördärvad….

 

trappa utan räcke

trappa1 trappa2

About Annica Lindeberg

Inredning, design, färg, form – fyra ord som kanske bara är just ord för en del, men som för mig är intressen som präglar hela mitt liv. Jag ser färger och former jag gillar överallt. På myDREAMhome skriver jag om design och inredning i allmänhet. Kommentera gärna mina inlägg!

One thought on “Trappor

  1. Jag tycker att du bara ska ta bort räcket, barnen vänjer sig :-) Det är knepigare med gäster som har barn som inte är vana vid räckeslösa trappor, det upptäckte vi när en av våra bekantas barn drasade ner för trappen helt oförhappandes när den gick lite i sömnen.. Det gick bra, men gud vad rädd jag blev.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *