Vad kan man göra med äpplen?

Utanför fönstret i det nya huset finns ett fantastiskt äppelträd. Det blommar lika underbart som körsbärsträdet utanför mitt gamla fönster i stan och nästan lika kort, men det bär frukt. Jag har alltid önskat mig ett äppelträd. Det här är ett fint exemplar med ljuvliga, röda äpplen som precis har mognat.

Nu försöker jag komma på allt man kan göra med dem. Nyligen åkte vi med 67 kg äpplen till Lidingö Musteri och har nu äppelmust för ett år framåt. Det är toppen, men det finns gott om äpplen kvar. Vad mer kan man göra?

Min tankeverkasamhet kretsar daglingen kring vad man kan göra med dessa godingar. Jag tänker torkade äppelringar, äppelpaj, äppelmos, äppelmuffins, äppelmunkar, varm äppeldryck med kanel, stjärnanis och calvados… äppel päppel pirum parum… jag kommer vara så less på detta om några veckor. Men just nu njuter jag av att vara självförsörjande vad det gäller äpplen.

 

About Sibel Güner

Jag gillar att fota, skriva och att leta efter sånt som inspirerar mig och gör mig glad. Vackra ting inom mat, mode, inredning, trädgård och allt där emellan. Hittar jag nåt, blir det ofta en bild som sen ligger och tar plast i min telefon eller på kamerans minneskort. Nu när jag fått chansen att skriva på myDreamhome.se så kan jag äntligen göra något av alla dessa bilder som i kombination med texter förhoppningsvis kan vara inspirerande för andra också. Så, här blir det alltså allt om ditten och datten från mitt liv. Min bakgrund ligger inom media och just nu arbetar jag med underhållning på nätet. Välkommen till min scen…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *