Tanka trädgårdsinspiration

Nu har hösten kopplat ett ordentligt grepp om oss. Morgnarna är mörkare än på mycket länge och himlen stundtals blygrå. De fina bladen som för inte så längesen prydde grenarna och sakta ändrade färg blir nu färre och färre – det mesta ligger på marken som ett lapptäcke i brunt, gult och orange. Vilket är otroligt vacker, men det är lätt att känna att växtlighetens tid är förbi. I alla fall för det här året.
Men misströsta inte – det går fortfarande att tanka trädgårdsinspiration.

Få platser väcker så mycket inspiration som handelsträdgårdar – för att inte tala om köplust! Runt Stockholm finns många fina ställen att välja på. Rosendals Trädgårdar och Zetas är två bra exempel. Det är inte heller helt ovanligt att handelsträdgårdarna, förutom fina växter att köpa och gott fika att äta, även anordnar kurser och föreläsningar  om man vill förkovra sig ytterligare.

I helgen valde jag och familjen att åka till Slottsträdgården Ulriksdal . En liten pärla strax utanför Stockholms innerstad.

Så fort vi klev in på området omslöts jag av ett stort habegär. Mina barn verkar ha drabbats av samma åkomma för genast dansade de iväg bland krukor och växter och kom tillbaka med än det ena än det andra som ”vi bara måste köpa”. Orkidéer, kransar, lökar, små pumpor, ljung, krukor, vaser, … Man måste hålla hårt i plånboken för det är lätt att frestas av allt det vackra som ställts i ordning i en salig, men genomtänkt blandning.

Vi var där för att köpa en inflyttningspresent till goda vänner och tulpanlökar till vår trädgård. Vi möttes av en hel vägg med olika sorters lökar i regnbågens alla färger. Jag lider för det mest av svår beslutsångest – enklast hade varit att bara plocka en påse av varje sort – men vi nöjde oss med tre olika sorter. För att göra valet lätt för mig, så tittade jag inte på alla sorter. Min strategi var att välja det som fanns i min ögonhöjd! Men eftersom jag hade två hjälpredor med mig, så blev det även några sorter utanför mitt synfält. Tur var väl det, för det blev en fin blandning vi fick till. Eller, det återstår att se. Nu ska vi knöla ner lökarna i jorden runt vårt äppelträd och sen får vi se resultatet om si så där en sju månader. Gäller att ha tålamod. Våra vänner fick också ett 30-tal lökar att sätta i sin nya trägård. Hoppas det dyker upp något i rabatten framåt vårkanten, annars får vi köpa en ny inflyttningspresent.

 

About Sibel Güner

Jag gillar att fota, skriva och att leta efter sånt som inspirerar mig och gör mig glad. Vackra ting inom mat, mode, inredning, trädgård och allt där emellan. Hittar jag nåt, blir det ofta en bild som sen ligger och tar plast i min telefon eller på kamerans minneskort. Nu när jag fått chansen att skriva på myDreamhome.se så kan jag äntligen göra något av alla dessa bilder som i kombination med texter förhoppningsvis kan vara inspirerande för andra också. Så, här blir det alltså allt om ditten och datten från mitt liv. Min bakgrund ligger inom media och just nu arbetar jag med underhållning på nätet. Välkommen till min scen…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *