Till Åland – Men inte på hemnet eller blocket!

När ni läser det här är jag på Åland. Vi ska dit med simklubben, och innan ni funderar på om det är jag som simmar så kan jag säga NEJ, jag simmar inte. Jag gillar inte vatten, i vatten gör fiskar fula saker, och det finns djup i havet som ingen borde veta vad det är som gömmer sig där.

Inte ens när Hitta Nemo kom, fick jag några varma känslor för just vatten. Någon gång ska jag berätta och dela med mig med bilder när jag simmar med delfiner, för att ge en lite cliffhanger, kan jag säga att jag ser ut som om jag håller på att kräkas, på ALLA bilder!

Nå i vilket fall så ska vi till Åland, för att titta på när barnen simmar seriesim. Det är som en fotbollscup, fast i vatten, alltså man spelar inte fotboll, eller nej det är inte som en fotbollscup, eller lite, men bara för att det finns olika divisioner, och vi håller på att gå upp en division.

Finns det några fina hus på Åland då? Inte på hemnet, och inte på Blocket, men här: http://www.bosidan.ax/, alltså lite spännande, en ny bostadsida!

Jag föll för det här huset, verkar lite mysigt, även om jag kanske inte är helt med på tapetseringen i alla rum…

11_large
Ja, det är det här rummet jag tänker på..
aula1_large
Cool trappa och lite ålandskänsla, med glasskiva över bordsduk så där..

Det som också var lite spännande, med tanke på debatten om amortering är när man läser det här:

Köparen svarar för kostnaderna för köpebrevets upprättande, offentliga köpvittnets bestyrkande, lagfartens utverkande samt för utgående överlåtelseskatt (4 % av köpesumman). ANM. Köpare som ännu inte fyllt 40 år och som köper sin första bostad är befriad från skyldighet att erlägga överlåtelseskatt. Med andra ord får jag skynda mig lite på! Undrar om det gäller från det år man fyller 40, eller den månaden, eller samma dag??

Dessutom ser ni var det står? Offentligt köpvittne, jag måste verkligen kolla upp vad det innebär..

About Jennica Berglund

Jag kan inte låta bli att ta en extra funderare kring mat och kök. Det ändå några av mina absolut största intressen. På myDREAMhome skriver jag om just dessa båda ingredienser. Kök och mat. Kan det bli bättre? Kommentera gärna mina inlägg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *