Sommarlängt – redan

Fy, vad tidigt den kom i år – sommarlängtan. Längtan efter solljus, ljumma vindar och bara fötter. Att kunna påta i trädgården, plantera blommor, lyssna på gräsklipparen och måsarnas skrik. Att blanda en stor kanna kall saft och ha picknick på gräsmattan. Det känns inte så längesen det var så, men ändå, jag längtar tillbaka.

IMG_5736
Hej fötterna, det var inte så längesen men jag saknar er…
IMG_5288
Tänk om man kunde köpa lite sommarljus…

Att min sommarlängtan kom så tidigt måste bero på detta gråa och blöta väder som vi, som bor i Stockholmsområdet, haft de senaste dagarna. Jag har egentligen inget emot årstidsväxlingarna – det känns ofta välkommet med förändringen som årstiderna för med sig. Efter en lång sommar är det härligt när luften blir hög och klar, löven börjar ändra färg och man får dra på sig tjocka tröjor, jeans och boots. Tända en brasa. Eller när man vaknar till ett fluffigt snötäcke och solen gnistrar mot den vita marken. Eller när snön smälter och dripp-och-droppar i stuprännor och små snödroppar tittar fram i rabatten.
Jag är inte sån att jag vill ha sommar året om. Nä, jag föredrar bara tydliga årstider. Riktig sommar, ordentlig vinter, krispig höst och klar vår. Det här mellanläget, när det är blött, kallt, mörkt och man måste anstränga sig när man kör bil för att inte köra på någon, det uppskattar jag inte. Det gör att jag längtar efter sommaren och ljuset redan nu, när det är sju månader (!) kvar till maj… Hur ska det sluta?
Om vädergudarna lyssnar på mig nu, så önskar jag en ordentlig vinter som gnistrar och glimmar. En vinter som ger rosiga kinder och bjuder in till utflykter med termosen full av varmchoklad och goda smörgåsar och kanelbullar omsorgsfullt nerpackade i ryggsäcken – annars måste jag nog emmigrera.

IMG_0892
Välkommen fluffiga vintertäcke

About Sibel Güner

Jag gillar att fota, skriva och att leta efter sånt som inspirerar mig och gör mig glad. Vackra ting inom mat, mode, inredning, trädgård och allt där emellan. Hittar jag nåt, blir det ofta en bild som sen ligger och tar plast i min telefon eller på kamerans minneskort. Nu när jag fått chansen att skriva på myDreamhome.se så kan jag äntligen göra något av alla dessa bilder som i kombination med texter förhoppningsvis kan vara inspirerande för andra också. Så, här blir det alltså allt om ditten och datten från mitt liv. Min bakgrund ligger inom media och just nu arbetar jag med underhållning på nätet. Välkommen till min scen…

2 thoughts on “Sommarlängt – redan

  1. Jag brukar längta till sommaren, redan innan den är slut. Men med tanke på den FANTASTISKA sommaren som vi faktiskt hade har jag bestämt mig för att det får bli som det blir, bara nästa sommar blir lika bra :-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *