Små grodorna, små grodorna är lustiga att se

Jag har egentligen aldrig samlat på något men när jag köpte kolonin fick jag för mig att samla på grodor. Någonstans har jag läst att det betyder tur att ha grodor i sin trädgård. Enligt sägnerna gav man en groda i gåva till den som man önskade lycka i livet. Grodan associeras också med ett långt liv. Grodor ska placeras nära ingången till huset så att man ser att den är på väg in i huset med välstånd. Därför har jag tre små grodor som sitter på trappräcket in till stugan.

Om ni vill köpa mig något så vet ni alltså nu att en groda alltid är välkommen!

Sen tycker jag att grodor ser så glada och snälla ut. Jag pratar ju ofta för mig själv så när jag vattnar mina blommor så brukar jag prata lite med grodorna också. Ger dom lite vatten med när dom ser uttorkade ut. Nog kan jag tycka ibland att jag hör ett mumlande svar eller så är det vinden som prasslar i alliumblommorna ( mycket tåliga eftersom rådjuren ratar dom)

allium

Första advent var det soligt i Kalmar. Jag tog en tur till kolonin för att ge fåglarna lite mat och ställa undan en del krukor. Rätt som det var blänkte det till något grönt i gräset. En liten grön grodfot! Som jag letat. Ni som läst om den trasiga presenningen vet ju att jag går ganska hårt fram med min klippare. I somras när det var som varmast och jag skulle klippa gräset orkade jag helt enkelt inte att stänga av klipparen, böja mig ner och flytta en groda. Utan jag stötte till den ut mot grusgången och började klippa. Men såg inte att foten var kvar på gräset så vips hade jag klippt av hans lilla fot!  Kum, kum hördes det. Grodan är nämligen gjord i Polen och kvack på polska heter kum. Foten försvann in i rabatten så den stackarn har varit trefotad men har nu fått sin fjärde fot tack vare Karlssons klister.

Vilken grodlycka. Alla grodorna hördes kvacka i kör-han har fått en fot, han har fått en fot. Julen är räddad! Man kan ju inte dansa runt granen trefotad…

Det är förresten han på andra raden längst bort till höger som fick sin fot.

grodorna

 

Ni har säkert hört om sägnen att man kan hitta sin drömprins genom att kyssa en groda. Så jag har hållt på ganska ofta och pussat mina grodor utan resultat.

Men för några veckor sen gav jag grodan till vänster ( han med guldkronan) en rejäl kyss. Glurp, glurp vad gör du med mig lät det som han sa. På kvällen samma dag träffade jag faktisk min drömprins. Han heter Thomas och är en underbar människa. Så ibland slår faktiskt sagorna in!

 

 

 

 

 

About Marie-Louise Bergqvist

Jag älskar min gula kolonilottstuga på 25 kvm med en röd friggebod och tomt på 400 kvm. När man kommer in i området är man i en helt annan värld fastän jag har närmre till stan än hemifrån. Här på myDREAMhome kan du följa mig och min kolonilott. Även andras kolonilottsdrömmar! Kommentera gärna mina inlägg.

4 thoughts on “Små grodorna, små grodorna är lustiga att se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *