Släpp grodorna loss det är vår!

                                                          stugan

Det har varit tyst ett tag från mig men inspirationen har varit låg. Jag har mest ägnat tiden åt jobb, promenader, Friskis, styrelsearbete i föreningen, min nya kärlek Thomas samt virkning av en rosa babyfilt. Jag ska nämligen bli farmor i juni till mitt första barnbarn. Så roligt det ska bli!!!

Snart är filten klar så då blir det nog små babysockor också.

I tisdags kom vattnet till kolonin. Vi har nämligen bara sommarvatten så det är så efterlängtat när kommunen öppnar kranarna. Det är mycket enklare att vara där när man kan tvätta av sig under kranen och slippa ha med sig petflaskor med vatten. För att inte tala om när man behöver gå på toaletten. Vi har fyra toaletter och dusch centralt i området men det är en bit att gå så i mitt förråd har jag en toaspann där man kan kissa. Jag är en sådan som ofta går och håller mig så när det väl ska till gäller det att ha toan nära. Min släkt och vänner känner väl till ”nu kissar jag snart ner mig” och sen blir det ilfart till närmsta toa. Vet ni att kiss och vatten är bland den bästa gödningen? Så jag avslutade dagen i dag med att hälla ut mitt guldvatten i rabatten. Guldvatten är också jättebra att vattna komposten med.

Min kompost är full av liv efter vintern. Fullt med kompostmaskar som slingrar runt. Så nu ska den tömmas och sen ska det fyllas på med äggskal, kaffesump, grönsaksskal och diverse gräs, blommor.

Jag lägger aldrig ner citrusskal. Glöm inte att vattna den och ibland ha locket av så det kommer in luft.

Det är en sådan härlig känsla att träffa alla koloniägare efter vintern. Vi kommer ut bleka, trötta efter vinterns innesittarkvällar och längtar till att få röra våra kroppar. Själv har jag lyckats få ihop sex säckar med löv och kvistar. Jag klipper aldrig ner något på hösten så på våren får man igen desto mer….

Vi har en härlig stämning i vårt koloniområde Jordgubben. Är man det minsta lite deppig eller nere så blir man på gott humör bara man går in i området. Det finns alltid någon att prata med, utbyta erfarenheter eller ta en kopp kaffe med.

Idag började jag skriva ner allt jag ska göra; måla huset, måla trädgårdsmöbler, olja in möbler och en bänk, få tag i ett växthus, göra resten av planket klart, ta bort plattor och göra ett potatisland, tapetsera inne i lilla rummet och sen är det nog höst. Herregud när ska jag hinna njuta?

stugan två

På lördag har vi städdag då blir det korvgrillning och massa kroppsarbete. Jag brukar knappt kunna gå efter en sådan dag så då är det bra att ha en älskling som masserar en.

På återseende

Marie-Louise

 PS. Jag efterlyste ju en vattenkanna i zink. Har köpt en på Claes Ohlsson jättefin! DS

 

 

About Marie-Louise Bergqvist

Jag älskar min gula kolonilottstuga på 25 kvm med en röd friggebod och tomt på 400 kvm. När man kommer in i området är man i en helt annan värld fastän jag har närmre till stan än hemifrån. Här på myDREAMhome kan du följa mig och min kolonilott. Även andras kolonilottsdrömmar! Kommentera gärna mina inlägg.

2 thoughts on “Släpp grodorna loss det är vår!

  1. KUL Marie-Louise att läsa Din blogg ! Du har verkligen hittat Rätt Hobby för Dig ! för oss andra är det som att ha en egen Kolonialiserings-process utan Arbetet, he, he 😉 Fast det är nog Vägen/Arbetet som är mödan värd. Ha en fortsatt Finfin Vår och Lycka till med BarnBarnet och Nya Kärleken <3 !

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *