Rensa ut – skapa plats

2015 är här! Nytt år! Det ger mig (och jag tror ganska många andra) känslan av nystart. Nu får vi 365 nya dagar att göra om och göra rätt på. Och inför detta nya känner jag ofta behovet av att R.E.N.S.A (bland mycket annat). Göra mig av med sånt som bara tar plats och inte är till någon nytta.

Den långa ledigheten gav oss möjligheten att ta tag i några surdegar som legat och irriterat ett ganska bra tag.  Sen vi flyttade in i vårt nya hus för nio månader sedan för att vara lite mer exakt.
Vi har ett litet förråd under trappan som var helt belamrat med allt mellan himmel och jord. Jag tror att det enda vi använt där ifrån under den här tiden är resväskorna. Resten var sånt som vi inte hade så bra koll på och egentligen aldrig behövde. Varje gång vi skulle ut och resa fick vi göra en djupdykning in bland sakerna och bära ut allt eftersom väskorna låg längst in och underst. Ut med 10 olika täcken (vem behöver så många täcken?), barnens urvuxna kläder, en yogamatta och en pilatesboll som aldrig sett dagens ljus, tavellister och mycket, mycket mer. Och när vi kom hem, ut med allt igen för att få in väskorna. Jag blev nästan galen varje gång vi skulle iväg och lovade dyrt och heligt att om vi inte rensade ut snart så skulle det inte bli några fler resor (lite hot funkar alltid – eller inte). Och problemet med ett maxat förvaringsutrymme är ju också att de nya pinalerna som kommer över tröskeln inte får plats någonstans. Vi lever inte efter devisen en in en ut, tyvärr. Ska nog börja med det – snart.
Nu har vi kört stora renset och när vi var klara var vi så nöjda, jag och min man, att vi high-fiveade med varann på ett mycket pubertalt sätt – ja, vi till och med gav varann en high-ten! Och jag började genast göra annonser för att sälja junket som vi beslutat oss för att inte behålla. Lite blev jag av med, men det mesta gick till Myrorna – tack för att ni finns! Nu tror jag att mitt nya ska bli en rejäl rensning två gånger om året.

image-2
Hej då, allt som vi inte använder!

Har ni inte rensat ännu, så gör det nu till helgen. Det kommer kännas så bra efteråt.
Sen kan ni shoppa lite nytt, börja träna, äta rätt, leva mer i nuet, sluta med Facebook och allt det där andra de 351 dagarna som återstår av 2015. Gott nytt år!

 

88b8b4cd5c9582bd908233016a42c8a6
Det här kan man applicera på lite allt möjligt i livet – inte bara saker!

About Sibel Güner

Jag gillar att fota, skriva och att leta efter sånt som inspirerar mig och gör mig glad. Vackra ting inom mat, mode, inredning, trädgård och allt där emellan. Hittar jag nåt, blir det ofta en bild som sen ligger och tar plast i min telefon eller på kamerans minneskort. Nu när jag fått chansen att skriva på myDreamhome.se så kan jag äntligen göra något av alla dessa bilder som i kombination med texter förhoppningsvis kan vara inspirerande för andra också. Så, här blir det alltså allt om ditten och datten från mitt liv. Min bakgrund ligger inom media och just nu arbetar jag med underhållning på nätet. Välkommen till min scen…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *