Pläteringsjärn

Det finns så många saker som jag inte visste att man behövde innan jag träffade maken.
Pläteringsjärn var ett av dem. Det är ganska så dyrt, men du kan om du investerar i det göra egen carpaccio, banka ut kycklingfilé osv.
Det som också är bra med att banka lite på köttet är att man slår sönder fibrerna på köttet så känns det lite mörare.

IMG_0422-5.JPG
Carpaccio görs så här:
Ta 50 gram oxfilé lägg den mellan två plastbitar (dela på en vanlig fryspåse) sedan bankar du med ditt nya eller gamla Pläteringsjärn tills den är lagom tunn.
Du kan göra det här dagen innan och sedan lägga i frysen. Det gör även att man blir av med eventuella bakterier.
Den serveras sedan med ruccola, balsamvinäger eller balsamglace, olivolja salt och peppar.
Vi brukar även göra en senapsmajonäs till.

IMG_0419-1.JPG
Gott och enkelt.
Återkommer senare med världens bästa förätt.. PELLE Jansson..

About Jennica Berglund

Jag kan inte låta bli att ta en extra funderare kring mat och kök. Det ändå några av mina absolut största intressen. På myDREAMhome skriver jag om just dessa båda ingredienser. Kök och mat. Kan det bli bättre? Kommentera gärna mina inlägg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *