Oxfilégryta

Då var det dags för den första maträtten, oxfilégryta.

Ta den överblivna oxfilén från nyårsafton (alltså, vi stekte upp den i fredags, för annars hade den nog orsakat både en och två olyckor) och skär i tunna bitar, hacka en paket bacon, tärna en till två morötter samt några champinjoner,och stek på tillsammans med oxfilén.
Spä med vatten och rödvinet ni inte heller drack upp.
Tillsätt oxbuljong, salt, peppar samt timjan. Låt det stå och puttra tills morötterna är nästan klara. Då häller ni i valfri mängd syltlök och kokar tills morötterna är klara.
Serveras med ris.
Jaha och jag som just nu ska skippa kolhydrater får pilla bort morötter och syltlök, addera créme fraîche och skita i riset.
Men det är gott vilket som!

IMG_0488.JPG

About Jennica Berglund

Jag kan inte låta bli att ta en extra funderare kring mat och kök. Det ändå några av mina absolut största intressen. På myDREAMhome skriver jag om just dessa båda ingredienser. Kök och mat. Kan det bli bättre? Kommentera gärna mina inlägg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *