Pingis med utsikt!

Så otroligt skönt – övervåningen är klar! Bygget har pågått sedan i november, och de som är inbitna renoverare tycker säkert att en 4-månaders period av ett hem i total omvandling är en baggis, men….. Det har varit en resa att bygga till ett rum på nedervåningen, bygga om köket, riva en vägg på övervåningen och göra om allrummet samt göra en total rockad där alla i familjen bytt sovrum och därmed har också alla sovrum tapetserats och målats om. Mycket av det här har vi haft hantverkare som har gjort, men en hel del har vi också gjort själva. Vi har framför allt tänkt själva, planerat, kommit på alla idéer och projektlett. Bara det är nästan ett heltidsjobb som lagts ovanpå allt jobb och allt annat man gör i vanliga fall. Det har varit kul, men krävande. Nu är i alla fall övervåningen klar och det är underbart! Idag har vi fixat med småsaker och fått till lite ”piff” och sen har vi också varit utomhus och skapat några ”rum” och olika myshörnor i trädgården (det lilla av trädgården som är kvar efter utbyggnaden), men mer om det en annan gång. Anledningen till ombyggnaden är att vi velat göra en våning till barnen och en våning till oss – och det har vi nu. Vi började märka för ett år sedan att vi saknade ett bra utrymme för vår tonåring och hans kompisar – nånstans där de kunde hänga utan att störa oss, och utan att vi störde dem. Därför bestämde vi oss för att bygga till ett rum och flytta ned vårt sovrum så att barnen nu har en helt egen våning där de kan hänga och göra vad de vill. Lyxigt både för dem och för oss!

Övervåning7

Innan vi började bygga om övervåningen hade vi ett halvstort allrum och ett litet gästrum som vette mot vattnet.

Övervåning

Här har vi rivit väggen och lagt in ett nytt superfint golv – förvandlingen är på gång!

Övervåning10

Och så här fint blev det till slut! Väggen är borta, gästrummet är numera det rum som Ella hade tidigare. Ella har Filips gamla sovrum och Filip har vårt gamla sovrum. En total rockad som sagt!

Övervåning4

Från andra hållet ser det ut så här och i änden ligger gästrummet där man också kommer ut på den nya balkongen som ligger ovanpå vårt nybyggda sovrum. Vi har köpt en ny soffa på Ikea, men i övrigt har vi återanvänt möbler som vi redan hade. Rottingstolen har stått ute men nu hittat in. Älskar att skapa nytt av sånt vi redan har. Ofta får även möbler nytt liv i en ny miljö.

Övervåning5

Tintin har en speciell plats i vårt hem….

Övervåning6

Älskar den här utsikten – så himla fint!

Pingis

 

About Annica Lindeberg

Inredning, design, färg, form – fyra ord som kanske bara är just ord för en del, men som för mig är intressen som präglar hela mitt liv. Jag ser färger och former jag gillar överallt. På myDREAMhome skriver jag om design och inredning i allmänhet. Kommentera gärna mina inlägg!

2 thoughts on “Pingis med utsikt!

  1. Åh, vad roligt att få se det färdiga resultatet! Väldigt fint och smakfullt!
    Är så imponerad över er megarenovering, som hade tagit knäcken på vem som helst.
    Hoppas att ni kan njuta lite nu, det är ni verkligen väl värda!

    Kram
    Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *