När man inte flyttar

 

I normala fall, så flyttar man ju! I alla fall vi, eller inte vi, men jag, eller inte jag, men alla i familjen, men det är jag som flyttar på dem.

Nu har vi inte flyttat på ett tag, för jag trivs ju där jag bor, men då uppkommer för mig ett helt okänt dilemma. Man måste typ renovera. WHAT?? Ni vet det där som man fixar innan visningen.. den där listen, det där lite avskavda.. man smackar på lite färg, spikar fast listen, fixilifixar lite.. och sedan sälj, köp, flytta. När man har flyttat renoverar man. Nytt kök, nya färger jatajata. Men nu… nu ska vi ju bo där vi bor.. då måste man RENOVERA, eller ytskiktsrenovera. Så det gör jag nu.

Jag har börjat med vårat mellanplan. Vi har i alla år haft en tapet i hela mat/vardagsrummet, för den inredningsarkitekten som jag anlitade, övertygade mig om att det var det nya caffe latte. Så jag smackade på tapeter. Vita tapeter med guldiga löv. Jag har från första början hatat tapeterna. Men de var asdyra, och jag kunde inte förmå mig att förklara för min man att jag nog inte var så nöjd, och att vi nog var tvungna att måla lite.. så vi bara hade typ en vägg kvar med tapeter.

I helgen fick jag nog. Nu skulle det målas.. så jag började måla. Låt mig säga så här, jag har målat mycket i mina dar, absolut.. men jag har aldrig målat över tapeter med guldiga löv. Man fick måla några gånger kan jag säga. Men nu är det vitt :-)

Före bild.. läskig lövskog.. gillar den verkligen inte på alla väggar..
Före bild.. läskig lövskog.. gillar den verkligen inte på alla väggar..
Vitt :-) Me like vitt, rummet ser lite större ut nu..
Vitt :-) Me like vitt, rummet ser lite större ut nu..

Drog sedan med mig mannen på söndagen till IKEA, för jag ska bygga ett stort vitrinskåp, där vi ska ha alla våra tallrikar och pottor, skålar, skedar.. så vi får mer plats i köket. Ingen av luckorna föll mig i smaken, men jag kompromissade lite (MYYYYYYCKET) och började sedan rita ihop det jävla skåpet på deras mindre begåvade ritningsprogram.

ARTONTUSEN KRONOR, skulle det kosta. GLÖM DET, jag pröjsar inte artontusen balobas, för något som jag är mindre nöjd med ALDRIG!

Ut med maken från IKEA, som var mindre imponerad över att ha behövt att åka dit över huvud taget. Till MIO, samma sorgliga historia där, inget som jag ville ha.

Hem igen, och fortsätta att måla den förbannade trappen..

Så började jag googla lite på skåp, och har nu faktiskt hittat ett som jag är super nöjd.. eller det har ju inte kommit hem till mig ännu.. med. Så nu väntar jag med spänning på att det skall komma, och under tiden konstaterar jag att om man har börjat måla A får man måla allt. Så i kväll är det lister och fönster som skall få ny färg..

Hoppas att ni andra har en superfin dag.. hos mig är det bara regn.

 

About Jennica Berglund

Jag kan inte låta bli att ta en extra funderare kring mat och kök. Det ändå några av mina absolut största intressen. På myDREAMhome skriver jag om just dessa båda ingredienser. Kök och mat. Kan det bli bättre? Kommentera gärna mina inlägg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *