När kärringen ryter..

I mitt förra inlägg berättade jag lite om min koppling. Man kan tro att det tar slut där, men tydligen inte. Jag har faktiskt på fullt allvar aldrig skällt så mycket på så många vuxna människor i telefonen i hela mitt liv.

Dagen börjar med att jag ringer till försäkringsbolaget.

”Hej, jag tänkte bara kolla om verkstaden har lämnat in allt som ni har bett dem om för typ två veckor sedan” (min röst är snäll här)
”Eh, nej, låt mig kolla, nej inte här, måste bara kolla på ett annat ställe.” (varför ha allt på samma liksom när man kan ha dem på två? ”Nej, vi väntar fortfarande på att de ska återkomma med ett tillstånd från dig att de får plocka ner hela kopplingen.”
”Det var lite nyheter för mig, jag trodde att ni väntade på bilder?” (lite mindre snäll nu!)
”Nej, vi kontaktade verkstaden och bad dem se till att ni skrev på det här pappret.”
”Ok, jag ringer till verkstaden.”

Samtal till verkstaden

RIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIING…. ingen svarar, jag blir galen och ringer till en annan verkstad, som min svärfar har haft kontakt med.

untitled
Om han ändå ryckt ut saker ur bilen.. men jag tror att de bara fikar och fikar och …

 

”Hej, det här är hon med bilen med trasig koppling, jag tänkte kolla om jag kan bärga bilen till er, för jag ska släppa en bomb på verkstan där bilen står, och då vill jag helst inte att min bil står kvar där, för jag är inte säker på att min försäkring täcker det.”
”Då vet jag vem du är” Han skrattar lite och lovar att han kan ta in bilen om jag bärgar den.”

Ringer sedan diverse samtal till bärgare, försäkringsbolaget igen för att kolla att de inte tycker att då går inget på försäkringen om jag flyttar på den. Men jag har tur, så det är inte några problem.

Ringer sedan till verkstaden..

RIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIING… ingen svarar, verkar vara deras policy att INTE svara i telefonen. Personen och personerna som jag söker är upptagna.. eller på kurs.. Jag kopplas vidare till växeln…. ingen svarar, ingen svarar och till slut svarar någon. Då är jag så arg att jag håller på att gå upp i ATOMER! Så i stället för att vara trevlig mot den stackars växelpersonen frågar jag helt sonika:
”Hej, hur ska jag göra för att bärga min bil från eran skitverkstad (jag sa faktiskt så, det är inte en omskrivning) till en annan.”
Trevlig röst men lite förvånad i andra ändan svarar ”Eh, det vet jag inte.”
Jag med fortfarande inte så trevlig röst. ”Skulle du kunna tänka dig att koppla mig till någon som vet hur man gör?”
”Jag kopplar in dig till verkstaden” (Som om det kommer att hjälpa tänker jag och laddar SJUKT mentalt för att jag ska få en elektronisk röst som förklarar att dessvärre sitter hela verkstaden och trycker i sig bakelser och kan inte svara för de håller på att få kärlsjukdomar. Så döm om min förvåning när någon Conny, eller Johnny eller Ronny svarar (där är svaret på frågan vart alla Y namn tar vägen by the way)
”Hej, (säger jag, med inte så glad röst) jag skulle vilja flytta på min bil och undrar vad det kommer att kosta mig att ni inte har gjort ett skit på den.
”Eh va?” Jag kan till en viss del förstå hans förvirring, jag menar det var ju inte så att jag förklarade mig. ”Kan du säga registreringsnummret.”
Jag gör så och kan nu säga det utan att slå upp det i kalendern.
”Eh, det är en koppling va? Jag har typ för mig att vi har typ kollat på den liksom”
”Så bra då, och vad är utlåtandet, eftersom ni inte har orkat skicka det till försäkringsbolaget?”
Killen gastar på låt oss säga Conny, som är den som är ”ansvarig” (läs den som skiter i att han har mycket att göra och att hans bilar inte blir lagade, eller att svara i telefonen, eller svara på mail) ”Öh, vad har hänt med den där bilen med kopplingen?
Jag hör inte vad Conny människan säger, men Ronny återkommer.
”Du ska prata med vår verkstadschef, vänta så ska jag koppla dig.”
”Det kan bli lite svårt lilla du”, säger jag, ”för enligt hans telefonsvarare så är han på kurs och kommer tillbaka i morgon eller så.
”Eh, är du säker, för han typ står bredvid mig.”
Nu börjar det sippra rök ur öronen, PÅ RIKTIGT.

imagesYD32UGG0
Nu börjar någon ny sufflera Ronny och han säger att jag måste ju komma och skriva på ett papper som ger dem tillåtelse att montera isär hela min koppling för 11.000 kr. PERFEKT, ”Ok, och om jag gör det, ingår det då att ni sätter ihop den?” Det fullkomligt sipprar sarkasm ur telefonen på andra sidan, men nej, eftersom Ronny har ett intellekt som en två åring, förstår inte han sarkasm.
”Eh, nej, hur tänkte du nu?”
”Jag bara undrar vad ni har gjort med bilen i TVÅ veckor? Dessutom undrar jag hur ni kan lämna ett underlag till försäkringsbolaget innan ni vet. Det är ungefär lika korkat som om det kommer in en död man på ett bårhus, och obducenterna bara gissar lite vilt på att han har dött av antingen en hjärtatack, eller så är hålet i pannan och kulan som tränger ut baktill dödsorsaken.”
”Men alltså försäkringsbolaget ville ju ha en skadeorsak, så då gav vi en till dem.”
”Men ni VET ju inte vad skadeorsaken är!” (Nu skriker jag nästan)
”Eh, nej det vet vi ju inte så därför måste du skriva på ett papper om att vi får plocka isär bilen, och det är ett jättestort jobb alltså skitstort.”
”Ok men du eftersom ni inte har meddelat mig om att jag måste skriva på ett papper, och eftersom jag inte är synsk så kommer jag att skicka en bärgare och hämta min bil. Hur många kvantasiljoner vill ni ha för att ni inte har gjort NÅGONTING?”
”Eh, de kan bara komma och hämta bilen, vi kommer inte att debitera dig något”
Och se där, där började grisar att flyga, för vad är odsen för att en bilverkstad INTE tar betalat, om de har tittat på bilen? Ungefär samma som att jag kommer att dra ut tusenlappar ur näsan de närmaste två åren..

Min teori är nu, att de har inte ens flyttat på den JÄVLA bilen, de har låtit den stå där och skrattat sig harmynta varje gång de tänker på att jag ska betala HISKLIGT mycket pengar för att laga den.. eller jag vet inte.. jag bara vet att jag kommer ALDRIG någonsin att sätta min fot där, och jag kommer ALDRIG rekommendera dem till någon.

Fortsättning på denna ganska så enerverande saga fortsätter.. imorgon bärgning, och jag kan slå vad om att någon kommer att ringa och be mig att lösa ut den JÄVLA bilen..

 

About Jennica Berglund

Jag kan inte låta bli att ta en extra funderare kring mat och kök. Det ändå några av mina absolut största intressen. På myDREAMhome skriver jag om just dessa båda ingredienser. Kök och mat. Kan det bli bättre? Kommentera gärna mina inlägg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *