När det oväntade slår till, då får man ta snabba beslut…!

Det är inte ofta jag köper nytt nu för tiden. Blir det något inköp så är det uteslutande gamla möbler eller kuriosa som triggar habegäret för visst finns det alltid något nytt litet projekt som cirkulerar runt i huvudet.
Med projekt tänker jag inte bara stort, nej det kan även vara ”piff” i någon form som exempelvis ett gammalt broderat lakan att hänga på min stege i gästrummet (bara för att det är fint) eller jakten efter den där perfekta franska soppterrinen.
Oftast är det Blocket eller Tradera som är föremålen för mitt letande, med lite envishet och bevakningar så kan man faktiskt hitta riktigt bra fynd.
Det bästa av allt är dock att fynda på ”riktiga” loppisar – de som finns i en lokal. Känslan att få klämma, känna och snacka lite kuriosa med butiksinnehavaren en stund är ganska svårslagen i min värld.
Turligt nog för mig så har vi en toppenloppis precis jämte vår lokala livsmedelsbutik och där brukar jag starta helgen genom att ta mig en runda varje fredagseftermiddag efter jobbet.

Häromveckan inträffade dock undantaget som bekräftar regeln då jag skulle ta en snabb sväng ner till Ölands Köpstad för att köpa lite nya innekuddar på JYSK.
Döm om min förvåning då den bara stod där… den klädda pallen med svängda ben i sann rokokostil! Så fin och… ”So Not JYSK”!
Ett snabbt överslag i huvuet och jag köpte den på stående fot. Sexhundra spänn, klappat och klart. Inte behövde man montera den heller, bara att ställa upp! Hann tänka att om jag har riktig bonnatur så är maken inte hemma heller när jag baxar in den. Det var han… (men det är en annan historia).

Jag är så nöjd med min pall. Tycker att den passar jättebra i vårt gästrum och det bästa av allt var ju priset. Nya möbler brukar vara orimligt dyra – och oftast inte alls lika charmiga som gamla.
Att hylla en kedja i denna kategori, och i detta forum – med tanke på min vintageinrikning – känns lite märkligt… men det är precis så jag kommer att avsluta: HEJA HEJA JYSK!!! Kul att ni tänkte utanför ramarna lite och att ni gjorde det med finess. Mer sånt tack! :-)

Ha en trevlig dag! <3

Ps. Pallen skulle passa perfekt vid fotänden av en säng också, ett tips om ni är ute efter en sådan.

1425828553258_1
Gästrum med pall
IMG_20150310_081707
Ser ni finessen med måleriet, de svängda utsmyckade benen och det fina tyget med knappar! Dessutom linnefärgat och inte typ… cerise eller illgrönt!
IMG_20150228_083541
Eftersom jag är mycket för kuddar, plädar och fårskinn så fick den ju sig ganska fort en makeover.
pall-bakom-säng
En liknande pall, fast säkert BETYDLIGT dyrare, skapar här lite hotellkänsla vid fotänden av sängen
skönahem
Mer inspiration! Bilden har jag snott från www.skonahem.se. En gammal pall i ”emmafåtöljsstuk”. Så himla fint tycker jag!

 

 

 

 

About Mia Engstrand

Jag vet faktiskt inte vart mitt passionerade intresse för gammalt och nött kommer ifrån. Jag vet bara att jag blir lycklig av att gå omkring i gamla unkna lador och botanisera bland alla spännande grejer som oftast gömmer sig i någon undanskymd vrå. På myDREAMhome skriver jag om inredning, och då gärna med vintagetouch. Kommentera gärna mina inlägg!

2 thoughts on “När det oväntade slår till, då får man ta snabba beslut…!

  1. Ååå så glad jag är att du piffar och puffar med ”mitt” rum! Hoppas att jag får njuta av det fullt ut snart igen för även om jag trodde det var omöjligt är det ju ännu finare nu! Styrkekram till Hasse och en kärlekskram till dig min finaste vän på jorden! //Å

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *