När det inte blir som man tänkt sig.

Jag kidnappade ju bak och kakkrönikan, och la upp det BÄSTA pepparkaksreceptet EVER. Sen lovade jag fina bilder på glada barn som bakade.

Eh, just det.. jag liksom glömde lite att ta bilder.. men bara jätte mycket…

untitled
Så här idylliskt var det.. byt bara ut gåsen mot en hund..

Men vi bakade. Det började med att barnen gjorde marsipangrisar som jag skulle doppa i choklad. (Det har jag inte gjort ännu) Sedan bakade vi pepparkakor, och jag tvingade barnen att kavla degen så tunt att till slut gick de bara därifrån och spelade pingis i stället.. Bra mamma där..

untitled
Ungefär så här såg pepparkakshuset ut när det var klart..

När vi bakat klart pepparkakorna och tryckt i oss några glas champagne, (nej inte barnen) så bakade vi lussebullar. Sedan fick vi en superduper god Beuf Borginjong, (stavas inte så men va.. lite jag kommer i håg från franskan i skolan) Efter det dekorerade barnen de färdiga pepparkakshusen, med så mycket glasyr och godis, att det var svårt för mig att få ihop dem efter som de var så tunga. Det hade INGENTING med varken vin eller champagne att göra. Tror jag.

10853066_409760595847180_1253711585_n

Efter det vandrade vi hem, och då tog jag en bild, så den bjuder jag på.. alla andra bilder har jag snott, men då ser ni i alla fall referensramen på hur det typ såg ut.. eller nåt.

 

About Jennica Berglund

Jag kan inte låta bli att ta en extra funderare kring mat och kök. Det ändå några av mina absolut största intressen. På myDREAMhome skriver jag om just dessa båda ingredienser. Kök och mat. Kan det bli bättre? Kommentera gärna mina inlägg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *