muffinsfia vs callmecupcake

Åh, hej!

Det är tydligen nu det gäller. Sätta baktankar på pränt. Med en liten fjäril i magen och en förhoppning om att kunna inspirera någon med min passion för bakning och allt det där viktiga och roliga där omkring så tar jag mig an denna krönika. Med ärlighet, glimten i ögat och liv och lust vill jag förmedla att hembakat är hett, uppskattat och framför allt – enkelt!

För femton månader sedan (jo, jag minns faktiskt precis den dagen det hände eftersom det var på min och makens sjuåriga bröllopsdag då jag fick en bukett röda rosor) blev jag övertalad av en person i min närhet att skaffa Instagram.

Eller – närhet och närhet det beror på hur man ser det… om man ska vara noga så är hon är ju trots allt min älskade (och enda) svägis, stränga men rättvisa chef, peppande kollega och superfina vän. Och jag lät mig övertalas…

Rosor

 

Av bara farten valde jag ett användarnamn till Instagram som jag redan hade som alias på en allt-om-bakning-vispar-och-jästa-degar-sajt. Kanske inte det mest genomtänkta beslutet just då i mitt liv. Men sagt och gjort – för 64 veckor sedan blev jag alltså – @muffinsfia

287 inlägg och många kakor, tårtor och muffinsar senare har jag fått så härliga kommentarer på mina foton att jag på allvar har funderat på att dela med mig ännu mer av mig själv och mitt stora intresse.

Spiken i kistan var nog ändå i tisdags när jag och älskade svägis var inbjudna till en fantastisk 4good kväll i Malmö med inspirerande föreläsningar av några starka personligheter som valt egna modiga vägar i livet. Den person som jag såg mest fram emot att lyssna till, träffa och få inspiration av var Linda Callmecupcake Lomelino. En tjej som för fem år sedan startade en bakblogg (trots att hon var en sådan där helt vanlig människa som bakar ett par halvdana kladdkakor om året) och som jag följt troget på blogg och instagram för hennes enastående foton och underbara bakverk de senaste åren. Givetvis höll jag mig framme för ett signerat ex av hennes nya bok ”Sweet Food & Photography”. Linda frågade ”Till vem?” och jag kontrade superentusiastiskt med ”Till MIG!”.

Linda2

Det blev, trots lite förvirring om vem som skulle ha den där snygga boken eftersom jag där och då glömde vad jag hette, ett obligatoriskt idolfoto.

Linda1

2014-11-11 21.36.11Där kunde kvällen slutat och jag levt lycklig i alla mina bakardagar. Det var när jag kände för att byta några extra meningar med Linda som det kom något märkligt – men sant – ur min mun. ”Du är ju jättekort!”

Är ganska säker på att Lindas solskenshistoria och uppenbaralse på scenen gav mig den där extra skjutsen i rätt riktning och jag har ju inget att förlora. Jag kommer att göra MITT bästa att skriva, fotografera och ge inspiration inom genren bakning. Även om jag inte på något sätt ens skulle fundera på att jämföra mig med DE bästa utan bara baka för att det är kul, avkopplande och ger energi i vardagen.

Callmecupcake!

Eller @muffinsfia

About Sofia Rådenholt Brennander

Sedan 2003 bor jag med make och två barn i ett renoverat 50-tals hus utanför Växjö. Att baka gör mig glad och det är i köket bland bunkar och slevar som jag trivs bäst. Att baka är ingen konst. Allt som behövs är en nypa socker och en näve kärlek.

13 thoughts on “muffinsfia vs callmecupcake

 1. Välkommen! Så förspänt man har det som icke trädgårdsfantast med påtagligt bakafasi. Bara att surfa in för fina tips. Plättlätt ju!

  Konstigt det där med svägisen och kollegan förresten. Nu är VI också kollegor på ett sätt och svägisen är som min syster. Jag är förbryllad. Men på ett bra sätt.

  Kram och Lycka till!

  1. Tack! Är så glad för en ny kollega Mia :)

   Härlig mix av olika personligheter och inspirationsämnen som på denna sajt gillas skarpt!

   Kram!

 2. Hehe tack Linda! Hade inte för mitt liv räknat med att du skulle upptäcka detta inlägg – sociala medier är fantastiska 😉 Kort innan vi var nere på 4good i Malmö så blev jag tillfrågad om att skriva här, vilket jag trodde var ett litet skojsigt skämt först, och det ena ger som bekant ofta det andra. Jag vet med säkerhet att jag hade ångrat mig om jag tackat nej!

  Kram Sofia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *