Marie-Louise Bergqvist

Marie-Louise Bergqvist, Kolonist och kolumnist
Ända sedan jag var liten har jag haft en förkärlek för blommor. Mina morföräldrar skötte kyrkogården i en by på södra Gotland och varje sommar var vi där och hjälpte till. De avlidna som inte hade några blommor fick helt enkelt några från komposten.

Hello
Hello

I vuxen ålder har jag hunnit med en del hus och trädgårdar men då har det mest varit förknippat med prestation. Sedan några år bor jag i en bostadsrätt och saknaden efter en trädgård blev för stor. I två års tid affirmerade jag att jag ville köpa en kolonistuga på koloniområdet Jordgubben som ligger nära Kalmar centrum och Ängöfjärden. Rätt som det var kom det en annons och inom en vecka var stugan min. En gul stuga på 25 kvm med en röd friggebod och tomt på 400 kvm.

När man kommer in i området är man i en helt annan värld fastän jag har närmre till stan än hemifrån. Jag har fyndat mycket i secondhandbutiker, målat och virkat för att få den där gammaldagskänslan med vita spetsgardiner och mårbackapelargoner.

Jag har även börjat samla på grodor som jag tycker hör hemma i en koloniträdgård. Det är en ynnest att få skriva på denna sida.

Till vardags arbetar jag på ett mjukvaruföretag som gör program för fastighetsmäklare. Blir mycket skrivande där med men då handlar det om kontrakt, skatter och övrig juridik.