Mia Engstrand

Mia Engstrand, Vintage- och  retroinspiratör
Jag vet faktiskt inte vart mitt passionerade intresse för gammalt och nött kommer ifrån. Mina föräldrar ställer sig lika frågande. Jag vet bara att jag blir lycklig av att gå omkring i gamla unkna lador och botanisera bland alla spännande grejer som oftast gömmer sig i någon undanskymd vrå.  Under årens lopp har därför både stort & smått – rätt & fel fått flytta hem till mig och min (inte alltid lika entusiastiska och hårt prövade) familj.

Med tiden har min smak förändrats. Villan i den lilla byn mitt på Öland har därför fått utstå en hel del invändig makeover som har inneburit allt från målade vinröda väggar med svulstiga guldspeglar och mörka möbler i mahogny till vitt, nött och lantligt. Men kärleken till gamla vackra ting har alltid bestått och funnits med som en röd tråd.

Idag har jag stilmässigt hittat hem. Någon kallade mig för Shabby chicnörd. Det tar jag som en komplimang. Jag har alltid någon ”ny lösning” på gång och hemmet är under ständig förändring. På gott och ont.

För mig är inredning något lustfullt som jag ägnar mig åt på fritiden. Ett intresse som skiljer sig från min vardag som säljkoordinator i mjukvarubranschen för fastighetsmäklare.  Ett sätt för mig att tanka energi. Bland det roligaste som finns är att byta erfarenheter och idéer med andra människor och känner du som jag för att  frossa loss i zinkbaljor, gamla sifoner och rostiga spaljéer så vore det därför otroligt roligt att få göra det tillsammans! Väl mött!