Marie-Louise Bergqvist, Kolonist och kolumnist

Ända sedan jag var liten har jag haft en förkärlek för blommor. Mina morföräldrar skötte kyrkogården i en by på södra Gotland och varje sommar var vi där och hjälpte till. De avlidna som inte hade några blommor fick helt enkelt några från komposten.

Hello
Hello

I vuxen ålder har jag hunnit med en del hus och trädgårdar men då har det mest varit förknippat med prestation. Sedan några år bor jag i en bostadsrätt och saknaden efter en trädgård blev för stor. I två års tid affirmerade jag att jag ville köpa en kolonistuga på koloniområdet Jordgubben som ligger nära Kalmar centrum och Ängöfjärden. Rätt som det var kom det en annons och inom en vecka var stugan min. En gul stuga på 25 kvm med en röd friggebod och tomt på 400 kvm.

När man kommer in i området är man i en helt annan värld fastän jag har närmre till stan än hemifrån. Jag har fyndat mycket i secondhandbutiker, målat och virkat för att få den där gammaldagskänslan med vita spetsgardiner och mårbackapelargoner. Jag har även börjat samla på grodor som jag tycker hör hemma i en koloniträdgård.

Till vardags arbetar jag på ett mjukvaruföretag som gör program för fastighetsmäklare. Blir mycket skrivande där med men då handlar det om kontrakt, skatter och övrig juridik. Därför blir det härligt att få skriva om annat här och få skriva om det jag älskar allra mest – kolonilottens oanade möjligheter!

Mig hittar du här: http://mydreamhome.se/category/kolonistkronikan/

blommor

About Marie-Louise Bergqvist

Jag älskar min gula kolonilottstuga på 25 kvm med en röd friggebod och tomt på 400 kvm. När man kommer in i området är man i en helt annan värld fastän jag har närmre till stan än hemifrån. Här på myDREAMhome kan du följa mig och min kolonilott. Även andras kolonilottsdrömmar! Kommentera gärna mina inlägg.

5 thoughts on “Marie-Louise Bergqvist, Kolonist och kolumnist

 1. Hej Marie-Louise
  Varmt välkommen till oss <3
  Det ska bli så roligt att följa dig och se vad man kan göra om man har gröna fingrar. Mina är svarta som synden, men det hindrar mig inte från att då och då rensa bort fel saker från min svärmors rabatt!
  Kram
  Jennica

 2. Väääääälkommen!!!! Åh, så roligt att vi blir fler och fler.
  Håller med Jennica – tänk vad lyxigt för oss (som inte har gröna fingrar) att på nära håll få ta del av inte mindre än TVÅ trädgårds och blominspiratörer :-D.

  Marie-Louise, såg i din profil att du har en förkärlek till loppis och second hand också, det låter bra. Kanske kan vi i framtiden tillsammans botanisera och hitta grejer till våra respektive boningar.

  Kram!

 3. Åhhh…vad kul att läsa om kolonister.
  Jag är oxå nybliven ägare till en kolonistuga i Helsingborg.
  Inget jag planerat, men jag saknade att stoppa händerna i jorden sedan jag flyttat till lägenhet.
  Så fanns stugan bara där, och jag slog till direkt.
  Första sommaren = fantastiskt !!!!
  Att rensa ogräs = blir hjärnan oxå rensad. Baaara så skönt !!!!
  Att få se växter o kökslandet växa. Flytta växter hit o dit.
  Och inte minst, bara få njuta !!!!!!
  Lycka till !!!
  Elisabeth

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *