Lunkentusvägen 18, Pris 17 000 000

Jag gillar kök. Det beror nog på att vi lagar mycket mat i vår familj, och med vi, menar jag naturligtvis maken. Som delägare av en liten restaurang, har jag nog blivit bortskämt när det kommer till mat, men det är ändå en av de bästa sakerna här i livet. God mat, gott vin och goda vänner.

Därför tänker jag nu även lägga ut lite bilder på kök, och vad man kan tänkas laga i det köket.

Till det här huset som ligger i Bromma och har ett utgångspris på 17 000 000, kan jag tänka mig en Caesarsallad. Mest för att bilden ut till verandan är så somrig, och vad kan inte vara somrigare än en liten sallad på verandan, tillsammans med ett glas gott vin naturligvis. Rose säger vissa, jag själv är inte så förtjust i det, men jag har ju inte provat så många heller. Det får nog bli sommarens mission..

Vill du se på hela beskrivningen så finns den här: http://www.tradition.net/objekt/459171/

Det är en klassiker. Caesarsallad som kan vara fantastisk när den är god, och riktigt riktigt dålig om den är felaktigt tillagad. Här kommer nu enligt mig den perfekta Caesarsalladen. Kycklingen skall serveras ljummen, det är det viktigaste!

Du behöver till två personer:
Ett stort kycklingbröst
Romansallad
Parmesan
Krutonger
Bacon
Caesardressing

Börja med att göra en caesardressing och till den behöver du:
En äggula
1 tsk dijonsenap
3 dl raspolja
5-6 sardeller
1 vitlöksklyfta
0,5 dl riven parmesan
en skvätt citronsaft

Börja med att göra krutonger som du gör av dagsgammalt eller nytt vitt bröd som du skär i tärningar sprayar med olivolja och kryddar med italiensk salladskrydda sedan sätter du in dem i ugnen på 150 grader i en ugnsfast form. De ska vara inne i ca 25 minuter.

Separera äggvitan från äggulan, och kasta äggvitan, eller så gör du maräng av den, men det behöver du inte till den här maträtten.
Lägg äggulan i en ren bunke, tillsammans med senapen. Sätt igång vispen och häll försiktigt ned oljan, lite i taget. Du kommer att märka ganska så omedelbart om majonäsen kommer att gå i hop eller inte. Men man brukar lyckas om man är försiktig. Om man inte lyckas första gången, börjar man med en ny äggula, och sedan kan man hälla i den ”misslyckade” satsen, glöm inte bort att dubbla raspoljan om du har två äggulor :-)När all olja är nere och du har fått en bra konsistens, hackar du sardeller och häller i tillsammans med den rivna parmesanen, pressad vitlök och citronsaften.

Nu steker du på kycklingfilé så att den får lite färg. Det betyder att man måste ha ganska hög temperatur i pannan så att den inte kokar. Du ska inte steka klart den, utan den ska bara få en fin yta. Krydda med salt och peppar.
In i ugnen på 150 grader i tills den har en innnertemperatur på 72 grader eller ca 18 minuter om du inte har en termometer. Kolla att den inte är rosa och att saften är klar när du skär upp den.

Medan kycklingen är inne i ugnen steker du baconen. Det görs också på en hög temperatur så att baconen får en fin färg. Sedan lägger du den på hushållspapper för att bli av med överflödigt fett. Det gör att baconen blir härligt krispigt!

Dela Romansalladsbladen, skölj dem i vatten och blanda dem sedan med caesardressingen, du behöver inte ta all dressing, det beror på hur geggig du vill ha din sallad. Lägg upp på en stor tallrik, häll över krutonger, bacon och lägg sedan upp hälften av den skivade kycklingen. Dekorera sedan med hyvlad parmesan och servera.

Vill du inte göra den och råkar bo i Stockholm, finns den, exakt den här att få på Sonjas Grek på Bondegatan :-)

 

About Jennica Berglund

Jag kan inte låta bli att ta en extra funderare kring mat och kök. Det ändå några av mina absolut största intressen. På myDREAMhome skriver jag om just dessa båda ingredienser. Kök och mat. Kan det bli bättre? Kommentera gärna mina inlägg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *