Ljust och fräscht…!

Ljust och fräscht… Ja, det är väl det vi strävar efter. Vi som håller på och renoverar. Fortfarande. Känner att jag längtar efter att allt ska bli färdigt. Det här med att bo i en byggarbetsplats är lagom kul – det känner t.o.m jag nu och jag tycker ändå att det är kul att göra om, planera, renovera, fixa fint. Idag är jag och katten hemma och snörvlar – ja, Smilla kanske inte snörvlar direkt, men ut vill hon inte gå när det här konstiga vita virvlar i luften. Det tittar hon helst bara på från fönstret i det nyfixade och nästan färdiga gästrummet. Lite kalt och provisoriskt är det allt fortfarande, men ljust och fräscht, det är det! Rummet som tidigare var dotterns rum har alltså nu blivit gästrum och på torsdag ska de första gästerna få inviga det. Då ska vi laga god mat och umgås och förhoppningsvis ska gästerna sova gott. Som tur är handlar ju inte livet om hur saker och ting ser ut, även om det förstås hade varit kul om allt hade varit färdigt och allt faktiskt hade varit ljust och fräscht och alla gäster hade haft en riktig säng att sova i, ja, eller åtminstone en bäddsoffa… Men det viktigaste är ju att träffas, och köket är nästan klart så där är inga problem att hänga och laga mat. Brorsan som kommer på besök är dessutom en riktig mästerkock så middagen lär bli grymt god i alla fall!

gästrum

gästrum2

 

Nya gästrummet nästan klart. Lampor och något på väggen saknas, men det går nog bra att sova här ändå.smilla

Smilla trivs med att sitta på fönsterbrädet och titta ut på snön.

allrum

Här i allrummet ska ett större fönster öppnas upp och en ny balkongdörr tas upp – ni ser där papper och spånskiva sitter för. Vi väntar både på fönster- och soffleverans så de minsta gästerna får sova på madrasser här inne.

V-rum

Som tur är har vi ett väldigt mysigt vardagsrum. Där hänger vi typ jämt, och här i soffan kan ju faktiskt en liten gäst också sova!

About Annica Lindeberg

Inredning, design, färg, form – fyra ord som kanske bara är just ord för en del, men som för mig är intressen som präglar hela mitt liv. Jag ser färger och former jag gillar överallt. På myDREAMhome skriver jag om design och inredning i allmänhet. Kommentera gärna mina inlägg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *