Ledighet, fix och planering!

Vilken jul! Denna långa ledighet. Förstås massor av mys med familjen och alldeles för mycket (god) mat, men också – vårt bygge….! Vi hade bestämt oss för att denna långa ledighet skulle vi ägna åt att fixa klart så mycket som möjligt själva så att våra bygg-gubbar kan köra igång igen nu i början av januari. Tack gode gud att jag har en så händig man som jag har, han har verkligen slitit. Vår nedervåning börjar bli klar, bara lite el som ska fixas, kakel i köket som ska sättas upp, ett fönster och en altandörr i köket som ska tas upp, spotlights under skåp som ska upp – och ja, ni fattar – småfixet, detaljerna, det som gör att man faktiskt kan säga att nu är det klart – det är kvar. På övervåningen ska det stora jobbet påbörjas snart. Där har vi gjort en total rockad. Filip har fått vårt gamla sovrum, Ella har fått Filips gamla sovrum, Ellas gamla sovrum ska bli gästrum, det gamla gästrummet ska rivas så att allrummet blir större. Min (händige!) man har målat alla rum och vi är nöjda med resultatet – eller ja, så nöjda man kan vara när man har två viljestarka barn som vill vara med och bestämma hur det ska se ut…. Om någon vecka börjar alltså projekt rivning med allt vad det innebär – byggdamm, röra, folk överallt…. Här kommer lite bilder så att ni får en bild av vad vi gjort och gör – enjoy!

garderobsvägg1

Garderobsväggen under yttertrappan i nya sovrummet påbörjas.

garderobsvägg

Vårt sovrum

Fint va? Ikeas garderobslösning tillsågade efter den sneda väggen.

vårt sovrum2 vårt sovrum3

Min man har tapetserat men en av mina favorittapeter från Cole&Son – älskar den!

köket

I köket har vi bara hängt om väggskåpen, men det blir ändå en hel del jobb…

köket1

Nu väntar vi på att ett fönster och en ny altandörr ska tas upp så att vi får in lite mer ljus här – men mysigt blev det!

Ellas rum

Ellas nya sovrum!

Filips rum

Filips nya sovrum!

 

About Annica Lindeberg

Inredning, design, färg, form – fyra ord som kanske bara är just ord för en del, men som för mig är intressen som präglar hela mitt liv. Jag ser färger och former jag gillar överallt. På myDREAMhome skriver jag om design och inredning i allmänhet. Kommentera gärna mina inlägg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *