Landstigen 1, Pris 195 000 kr

Vill du ha en litet ställe att odla egen potatis och morötter på? Då kanske en sån här liten kolonistuga är något för dig.

Den här ligger i Torsjödal i Norrtälje och kan nog höja livskvalitén för den som känner att de inte har tid med ett ”riktigt” landställe.

I det här lilla köket, skulle jag servera en liten strömming, tillsammans med den egenodlade vinterpotatisen, dill från trädgården och sedan till efterätt servera solvarma jodgubbar och vispad grädde.


Receptet ser ni nedan:
Smörstekt strömmingsflundra fylld med rökt lax och pepparot som serveras med potatispuré, skirat smör samt dill och citron.

Det här är riktig husmanskost, men med en tvist.

För fyra personer behövs det här.

16 strömmingsfiléer
Ströbröd
Smör
8 skivor kallrökt lax
En tub pepparotsvisp
Mjölk
Grädde
1 kg potatis av en mjölig sort
Dill
Citron

Skala och koka potatisen
Medan potatisen kokar gör du följande:

Häll ströbröd på en plåt, lägg sedan åtta filer med skinnsidan nedåt i ströbrödet.
Lägg en skiva kallrökt lax på varje filé.
Lägg sedan en sträng med pepparotsvisp på varje bit kallrökt lax.
Ta sedan resterande 8 filér och lägg ovanpå de övriga med skinnsidan uppåt. Vänd sedan alla filér i ströbrödet.

Stek fisken på medelhög värme så att den får en gyllenbrun färg. Stoppa sedan in i ugnen på 50 grader för att den skall hållas varm.

Ta av den färdiga potatisen och vispa eller mosa den. Häll sedan på 1 dl mjölk och 1 dl grädde samt 100g smör. Vispas sedan luftigt.
Smaka av med salt och socker.

Skirat smör

Smält 100g smör försiktigt. När det gäller skirat smör, så vill man bara ha det ”översta” lagret. Om du häller upp det, häll försiktigt så det ”vita” stannar kvar i kastrullen, annars kan du ta en såsslev och bara ta smör på ytan.

Lägg upp potatispurén i mitten av tallriken, lägg på två strömmingsbitar, en skivad citron samt en dillkvist. Häll över lite skirad smör och servera.

About Jennica Berglund

Jag kan inte låta bli att ta en extra funderare kring mat och kök. Det ändå några av mina absolut största intressen. På myDREAMhome skriver jag om just dessa båda ingredienser. Kök och mat. Kan det bli bättre? Kommentera gärna mina inlägg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *