Kvinnan, kråkan och en trasig presenning

Jag har en kolonistuga i området Jordgubben. Det minsta av fyra koloniområden i Kalmar. Här har jag funnit en plats där själen kan få ro men där kroppen får jobba. En dag på kolonin är som ett Friskispass.

Men det är inte bara lugn och ro där. Förra sommaren hade jag ovetandes en kråka sittande på parasollet. Jag skulle ta ner parasollet och blev helt förskräckt när jag såg kråkan flaxa helt vansinnigt mot mig och det såg ut som han sa Vad gör du, vad gör du, kraaa,kraa.

Jag har aldrig tyckt om stora fåglar så jag sprang in i stugan med hjärtat i halsgropen. Efter en liten stund tittade jag ut. Där sitter han bligandes på min lilla fasadflagga med stora ögon och bara glor. Herregud jag hoppade in igen och stängde dörren. Efter en halvtimme vågade jag mig ut, faran över…..

I lördags var jag bara tvungen att klippa gräset. En decimeter högt gräs kan göra att det blir snömögel sa min granne upplysningsvis när vi hade höststängning för några veckor sedan. Har aldrig hört talas om snömögel men i lördags tänkte jag att jag får väl ta och klippa gräset då.

I min lilla friggebod hade jag givetvis satt gräsklipparen längst in, omgärdat av bänkar, grillar, trädgårdsmöbler, krukor, ja allt som inte borde vara där just då. Snacka om att man blir galen på sig själv. Efter ett antal svordomar, kantstötningar mot vissa delar av kroppen, som tur väl har en del fett på sig, så var klipparen ute. Och där i ögonvrån ser jag något svart som sitter och glor på mig, KRÅKAN. Det var bara han och jag på hela koloniområdet. Alla helgon plus att Kalmar FF mötte AIK gjorde att det var helt tyst.

Kan man egentligen klippa gräset på allahelgon? I alla fall jag började klippa och kråkan blev livrädd. Men satt på taket och studerade mig hela tiden. Jag fick association till Hitchkocks fåglarna otäckt med mulet, regn i luften, ingen som kunde försvara mig om jag skulle bli attackerad. Sen började det givetvis regna….. Men eftersom jag är sådan att ska man klippa gräs så klipper man gräs även i regn. Och då orkar man ju inte heller räfsa upp äpplen och annat som ligger på marken. Detta var ju KRÅKAN tacksam för eftersom han fick splittat äpple som lunch. Det som inte var lika roligt var att min presenning som jag täckt över några möbler hade lyckats släppa från stenarna och vips så hade väl presenningen åkt in i klipparen. Swish, plash och så dog klipparen.

Herregud, hur beter man sig egentligen! Det var bara att ligga där i gräset, börja ta bort delar av presenningen. Jag började skratta åt mig själv och tror ni inte att jag hörde någons annans skratt också….. Det lät som att ”där fick du för parasollen.” kraa,kraa,kraa.

Fast då började jag tänka på en annan sak jag hörde av en god vän. När han skulle klippa sitt gräs fick klipparen tag i markissnöret. Herregud han bara hörde hur snöret trasslade sig, markisen åkte upp, klipparen var på väg upp för väggen. Spiderman släng dig i väggen.

Slutet gott allting gott. Gräset blev klippt, jag gjorde av med ett antal kalorier och ikväll på Friskis hjälpte det till att tänka på detta när jag gjorde plankan…

blommor

About Marie-Louise Bergqvist

Jag älskar min gula kolonilottstuga på 25 kvm med en röd friggebod och tomt på 400 kvm. När man kommer in i området är man i en helt annan värld fastän jag har närmre till stan än hemifrån. Här på myDREAMhome kan du följa mig och min kolonilott. Även andras kolonilottsdrömmar! Kommentera gärna mina inlägg.

One thought on “Kvinnan, kråkan och en trasig presenning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *