Koloniliv – en blandning av virkat och sytt

Senaste åren har jag tagit upp virkning och stickning. Det började med att jag hjälpte en väninnas dotter som skulle göra färdig en halsduk men inte kom till skott. Jag satte mig och stickade klart och kom på att jag saknat detta jättemycket! Så strax blev det flera halsdukar i lurvigt garn. Det gick så långt att jag erbjöd mina tjänster till en okänd wordfeudvän som skickade garn till mig och så stickade jag klart. Då sa min syster att hon började bli lite orolig för mig. Som tur är har jag många likasinnade både gamla och unga som stickar och virkar.

Att sticka och virka är jättebra terapi ungefär som att rensa ogräs. När jag köpte kolonin blev det lite vita virkade dukar, blåa hyllspetsar och kakor. En väninna trodde faktiskt att chokladbollen var äkta! Det är väl ett bra betyg. Jag vill försöka återskapa lite av mormors stil. Vita spetsgardiner med pelargoner, mkt virkade dukar och sängöverkast. I våras fick jag för mig att sy vimplar. Som tur väl hade jag en väninna som hade massor av tyger och vips så hade jag fått ihop mina vimplar. Jag har även virkat blommor till min cykelkorg. Tröttnade en kväll när jag skulle cykla hem från staun att alla har svarta cyklar som ser likadana ut så jag pimpade upp min en aning. Jag som hade tvåa i syslöjd har verkligen skärpt till mig.

283

 

Vad har detta att göra med kolonin? Jo att ha koloni är inte bara jobb utan ger också så mycket energi och livskvalitet. Att sitta på kolonin i en vilstol och virka eller sy eller framförallt läsa som jag också gör jättemycket är toppen. Tyvärr blir det alltför sällan för när jag satt mig ner är det alltid något som pockar på uppmärksamhet, en blomma som behöver vattnas, en rabatt som behöver rensas, tomater som behöver plockas, en granne som kommer, en kråka som kraxar eller en talgoxe som vill ha en kaksmula.

På tal om talgoxe så verkar dom inte så smarta. När jag målade en hylla vit ståendes ute vid uteplatsen så kom det givetvis en talgoxe och skuttade runt på hyllan.  Herregud fullt med fågelfötter blev det. Ganska snygg design men inte så kul för fågeln som fick vita fötter….

Just nu är det träda på handarbetsfronten. Men sitter och funderar på hur jag ska få ner snöskyffeln som givetvis ligger längst in i friggeboden och uppe på en takregel. Skojade med en god vän ikväll att jag skulle sitta på hans axlar så jag kunde nå den. Det är bara det att jag är kraftig och han är mycket tunnare än vad jag är så han skulle ju inte klara min tyngd. Såg framför mig hur jag sitter där, hans ben viker sig och det redan svaga golvet brister. Marken öppnar sig, Barometern skriver att vi har fått ett slukhål. Ja herregud hur man kan få ihop det…

Vi får hoppas att det inte blir någon snö i år.

 

About Marie-Louise Bergqvist

Jag älskar min gula kolonilottstuga på 25 kvm med en röd friggebod och tomt på 400 kvm. När man kommer in i området är man i en helt annan värld fastän jag har närmre till stan än hemifrån. Här på myDREAMhome kan du följa mig och min kolonilott. Även andras kolonilottsdrömmar! Kommentera gärna mina inlägg.

3 thoughts on “Koloniliv – en blandning av virkat och sytt

  1. Ha, ha, nu kan jag gå och lägga mig med ett leende på läpparna när jag tänker på en fågel som hoppar omkring på vita fötter och tittar förvånat på din granne som sitter fast med midjan i golvet..
    När du väl har fått ner den lilla skovveln, får du helt enkelt pimpa den med ett virkat överdrag. Och när det gäller problemet med att få ned den, så brukar saker och ting läsa sig på de ”bästa” sätten när man väl börjar dra i det som är runt omkring!

  2. Såg framför mig den där talgoxen som inte hade en aning om vad han gav sig in på när han trippade runt i färgen. Undrar vad kompisarna sa när han visade fossingarna…
    Själv håller jag på med mormorsrutor som ska bli en filt till dotterns rum, färgerna matchar tapeten. Så jag hoppas bli färdig med den innan hon flyttar ut 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *