Låt oss prata kök

Tänk efter, vart tillbringar ni mesta delen av er tid i hemmet? Var står alla och hänger på alla fester? Vart förvaras alla godsaker? Vart ifrån kommer alla dofter och minnen?

För mig och jag tror inte att jag är ensam, så kommer de från köket. Denna magiska plats som innehöll en mamma som ibland bakade bullar, en farmor som lagade husmanskost och en pappa som la upp hämtmat. Köket innehåller även platsen för mitt första hångel, och det rum där festen börjar med tilltugg och sedan avslutas för att äta upp rester. Jag älskar kök. När jag tittar på hus så tittar jag först på köket. Hur ser det ut, och vad kan man göra med det. Jag knarkar ned mig på saker som ångungnar, induktionswok och trippelugn. Jag älskar vinkylar och marmorplattor där man kan kyla ned choklad till hemmagjorda praliner.

Därför sorterade jag utbudet på kök, för jag ville visa upp ett häftigt kök, mitt drömkök.

Döm om min förvåning, när inte alla tycker som jag, när lägenheter och öar har hus där man har designat ihjäl sig, men ändå låter köket få en yttepyttig plats i hemmet, det sticker inte ut, det har inte någon själ. Det är som om man säger, bor du här lagar du inte mat, här umgås man inte, här lägger man upp färdiglevererad mat på dyra tallrikar.

Jag ger dig därför exempel på kök, som säkert passar in i inredningen, men inte är gjorda för att varken laga mat, göra läxor eller att umgås i.

För att pointera min sak ytterligare om att det är mysiga kök som gäller just nu så är det den hetaste trenden just nu, vi går från avskalat till mysigt lantigt..

http://www.expressen.se/leva-och-bo/6-heta-kokstrender–teknik-och-material/

http://www.koksportalen.se/artiklar/koekstrender-2014-foer-ett-snyggt-koek-2354.asp

Brottkärr i Hovås en villa för 32 000 000:-

Här har man visserligen takfönster, genuina väggar, trevliga kökbänkar, rostfritt stål, men varför sätter man stolar där? Förmodligen för den fina utsiketn, men stackars kocken som hela tiden står med ryggen mot allt..

Dalarö: Grötö 39 000 000kr

 

 

About Jennica Berglund

Jag kan inte låta bli att ta en extra funderare kring mat och kök. Det ändå några av mina absolut största intressen. På myDREAMhome skriver jag om just dessa båda ingredienser. Kök och mat. Kan det bli bättre? Kommentera gärna mina inlägg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *