Kyckling med Balsamvinägersås och fetaost

Kolla in den här lägenheten, med ett otroligt bra kök, för att vara i en så liten lägenhet!  Adressen är Lärargården 7 och priset är 1 975 000:-

Här, kan man enkelt laga kycklingrätten nedan, som är den enklaste och godaste rätten någonsin. Den bär jag ned till gården och dricker med ett gott vitt vin! Det känns som om man skulle kunna bo där både som gammal och ung!

Du behöver:

Kyklingfilé
Potatis
Ruccolasallad
Fetaost
Honung
Balsamvinäger
Sparris
Salt och Peppar

Skala potatisen och skär den i klyftor. Lägg den på en plåt och häll på rikligt med olja, timjan, salt och peppar. In i ugnen i 180 grader i ca 20 min.

Fräs kycklinglårfilé tills det får en yta och stoppa sedan in den i ugnen tillsammans med potatisen, jag skulle tippa på en 15 minuter, så det blir lagom att göra det precis när du har fräst klart den.

Undertiden medan du väntar på att det ska bli klart i ugnen, skär du fetaosten i tärningar, eller om du har varit lat och köpt färdigtärnad fetasot, häller du bara av spat.

Om du vill ha sparris till skalar du den, och stoppar den i rikligt saltat kokande vatten. Den behöver koka i ca 5 min, beroendes på storlek.

Ta sedan (för fyra personer) En msk honung och tre msk balsamvinäger, blanda det med ca 1 dl vatten och stoppa in i micron, eller värm på spisen i en kastrull. det är en smaksak det där med sötma och surhet, så smaka av och känn efter vad som passar dig.

Sedan tar du ut potatis och kyckling ur ugnen, lägger potatisen längst ned på tallriken, två kycklinglårfilér var, vi hade även lite sparris, fetaost och sedan toppar du med ruccola. Häll såsen över och servera.

Enklare middag får du leta efter!

About Jennica Berglund

Jag kan inte låta bli att ta en extra funderare kring mat och kök. Det ändå några av mina absolut största intressen. På myDREAMhome skriver jag om just dessa båda ingredienser. Kök och mat. Kan det bli bättre? Kommentera gärna mina inlägg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *