Jag trivs hellre här……

Som många andra runt omkring mig har jag drabbats av årets vinterförkylning som avslutats med en kraftig ögoninflammation. Så det har blivit rätt mycket tv-tittande trots mina sneda inflammerade ögon för att fördriva tiden.

Jag har slagits av att så mycket av reklamen kommer från Kalle Ankas jul som visas på julafton klockan tre.

Jag är född 1956 och då var Kalle Anke det enda tecknade programmet som sändes på hela året. Dessutom i svartvitt. Men vad man längtade till denna stund! Jag tycker riktigt synd om barnen som idag överöses av tecknat dygnet runt. Hur ska dom kunna längta till det magiska ögonblicket då Kalle visas på tv och man vet att sedan kommer tomten. På den tiden var det inga dyra presenter men man var glad för det lilla. Det är beklagligt att 10-åringar idag inte önskar sig något för dom har allt.

Jag gillar tjuren Ferdinand. Han har sitt favoritställe på en äng under en korkek. Där sitter han och luktar på sina blommor.

Ferdinand

Ferdinand har kommit på vad han vill ha ut av livet och vad som får honom att må bra d v s att ha det lugnt och skönt. Detta får han genom att sitta och lukta på sina blommor.

Det är jätteviktigt att ha en strategi för sitt liv och komma på vad som får oss att trivas och gör oss glada. Att omges av människor, relationer och engagemang som ger oss glädje.

Det handlar om att fylla sin själ med vackra tankar, berika sitt hjärta med rika ögonblick.

Eftersom Ferdinand följer sitt hjärta så slipper han att kämpa och stångas med de andra tjurarna, Parallellen är stark till dagens samhälle där människor ska jämföra sig med varandra och tävla om att ha de finaste bilarna, nya köken, nya mobiler o s v. Jag känner mig ofta som tjuren Ferdinand. Jag sitter på min koloni under ett äppelträd och luktar på mina blommor, tittar på alla växter och lyssnar på fågelkvittret, Jag riktigt känner hur bra min själ mår. Då har jag inget som helst behov av att jämföra mig med andra eller trängas med dem i en överfull stormarknad.

Sen måste man ju ut och stångas ibland men då vet man att man klarar det för att man haft så mycket fina stunder att titta tillbaka på.

Tänk nu på tjuren Ferdinand och tänk efter vad du mår bra av! I mitt fall har kolonin blivit mitt andningshål. Vänta inte på att ta tag i dina drömmar längre fram för längre fram kanske aldrig kommer. Ta hand om dig och varandra i julen och njut av lediga dagar! Snart är det ett nytt år som ska fyllas med fina minnen.

Från mig till er alla En riktigt God Jul och ett Gott Nytt År

Marie-Louise

PS: Påskliljelökarna var uppe tre centimeter i söndags. Ur led är tiden….DS.

 

About Marie-Louise Bergqvist

Jag älskar min gula kolonilottstuga på 25 kvm med en röd friggebod och tomt på 400 kvm. När man kommer in i området är man i en helt annan värld fastän jag har närmre till stan än hemifrån. Här på myDREAMhome kan du följa mig och min kolonilott. Även andras kolonilottsdrömmar! Kommentera gärna mina inlägg.

3 thoughts on “Jag trivs hellre här……

 1. Oj, inlägget åkte iväg för fort :-)
  Det jag ville säga var att du har så rätt så rätt (även om ett nytt kök inte innebär att man behöver tävla med andra, utan om intresse.. 😉
  Williams bästa födelsedag var i måndags, och vet du varför? Jo, han sa att kan kände så för att vi verkligen hade umgåtts hela kvällen. Tända ljus, favoritmaten, prat i lugn o ro och till sist en familjefilm.
  Det fick mig att tänka efter… för visst är det sorgligt att det som uppskattas mest av barnen/ungdomarna idag är tid med sina nära och kära.

  Din fina krönika understryker verkligen vikten av att ta ett steg tillbaka, tänka till och sluta stressa genom livet.
  Kram på dig! <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *