Jag är mesig som en man

Jag är sjuk, och när jag blir sjuk, eller jag är inte sjuk, jag är förkyld, men när jag blir förkyldsjuk, blir jag lika sjuk som en man!

Min man är aldrig sjuk, och när han blir sjuk, kämpar han på, klagar inte alls. Men jag har därför tagit över den rollen helt. Jag blir gnällig, grinig, snörvlig och eländig. Min man tröttnar rätt fort och tittar på mig och frågar, bara för att han vet att det inte gör saken bättre om han inte gör det.

”Hur mår du”

”inde bla” snörvlar jag och överdriver snorandet så mycket att jag borde kunna få en Oscar statyett för besväret.

”Men du ser inte så sjuk ut.” Han säger det i all välmening, men som det monstersjuka gröna träskhäxan jag är så svarar jag.

”INTE SJUK?! Ser du idte va dååålig ja är?” Fortfarande pratandes genom näsan och med en lätt överdrift. (läs sjukt hög överdrift)

”Vill du ha något?” Han lägger huvudet på sned och försöker att se ruskigt medlidande ut, och jag låtsas genast att han tycker lika synd om mig som alla borde göra.

”Jaa, chokladglass och mandariner, och coca cola och semelbullar och …” ja ni förstår, tydligen tror jag på fullt allvar att man får bättre ämnesomsättning när man blir dålig. Maken som ser en chans att slippa ur huset rusar mot dörren och barnen springer i panik efter och säger att de minsann också vill följa med och handla. De vill inte riskera att bli kvar med monsterhäxan i sängen däruppe.

Jag hör hur dörren stängs igen, burrar ner huvudet i kudden och tycker riktigt riktigt synd om mig själv, och tänker i mitt stilla sinne. Att föda barn är en baggis, att vara förkyld är nog det värsta som kan hända!

Lite så här är jag… när jag är sjuk.

About Jennica Berglund

Jag kan inte låta bli att ta en extra funderare kring mat och kök. Det ändå några av mina absolut största intressen. På myDREAMhome skriver jag om just dessa båda ingredienser. Kök och mat. Kan det bli bättre? Kommentera gärna mina inlägg!

One thought on “Jag är mesig som en man

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *