Jag är en fuskare!

Jag är en fuskare. En sån där som gärna vill ha snyggt på ytan – men som sedan trycker in brickor, gamla matburkar, och prydnadssaker (som jag inte använder för tillfället) i alla möjliga och omöjliga skåp och i diverse lådor. Att det ofta blir problem att stänga gör mig såklart småirriterad, men med lite våld brukar det hela ändå funka bra – ända tills jag ska öppna det där sprängfyllda skåpet eller den där ”nätt och jämnt” stängda lådan igen! Vet inte hur många gånger jag svurit på mig själv när jag stått där mitt i kaoset och plockat upp utrullande lekakulor på hela köksgolvet, eller när femton matburkar attackerat mig med full kraft. Men lär mig, det gör jag visst aldrig.

Ett konkret exempel är då jag promt ville ha gamla lakan som insynsskydd i vår vitrindel i nya köket.
Utan att i lugn och ro undersöka hur man på bästa sätt skulle kunna få det hela att funka så införskaffade jag ”pianotråd” med tillhörande små krokar. Tänkte sedan att det bara är att klippa till lagom stora bitar av lakanet och sedan vika det lite snyggt över pianotråden så att det blir som en liten kappa med spetsen fint neråt…
Så funkade det INTE. Det gjorde maken ganska omgående klart för mig.

Nr.1 Det gick inte att fästa pianotråden någonstans, gångjärnen var i vägen
Nr.2 OM det hade gått så hade det blivit en glipa mellan glas och tyg. Inte snyggt.
Nr.3 Där bad jag honom sluta, ville inte ens höra Nr.3!

Nåväl, skam den som ger sig… insynsskyddet skulle dit, punkt slut!
Eftersom jag inte har någon symaskin så klippte jag till bitarna (hastigt, lustigt och extremt fult). Jag ropade sedan på maken som introducerade lösningen om att man kanske kan HÄFTA fast lakanet i den lilla lilla tunna listan runt rutorna. För huvudsaken är ju som jag skrev tidigare ”att det ser snyggt ut på ytan”!
Jag ska bespara dig detaljer om vad som utspelade sig hos Engstrands under tiden insynsskyddet skulle sättas upp – men jag kan säga så pass mycket att det var inga glada tillrop med händer som applåderade av entusiasm och tillfredsställelse. Varken från maken eller mig. Tid tog det också. Det hela var svårare än han hade trott och det är ett rent under att ingen glasruta gick sönder av den bryska hanteringen.

Resultat: Snyggt på ytan. Fult innanför.

Men, för dig som är lite mer noggrann än vad jag är så vill jag ändå ge dig tipset. Hade ju blivit bra mycket bättre om jag hade tagit mig tid att sy bitarna lite snyggt innan upphängning. För hur det än är, snyggt på ytan och snyggt innanför – det vinner nog ändå i längden!

IMAG0001
Fint utifrån! Gamla lakan som insynsskydd.
IMAG0004
Fult inifrån! Gamla lakan ser verkligen inte charmiga ut

 

IMAG0002
Gamla lakan som insynsskydd i medicinskåpet.

 

IMAG0003
Gamla lakan hafsigt tejpade OCH häftade, samt lite av varje inuti – huller om buller.
IMG_20150314_164248
Fint – Fult

 

bibliotek
Nåja… finns fler som fuskar! det där är INTE ett bibliotek – det är en tapet!!! Fusk fusk fusk… men inte hafsigt. Bara snyggt. Inifrån och ut.

 

About Mia Engstrand

Jag vet faktiskt inte vart mitt passionerade intresse för gammalt och nött kommer ifrån. Jag vet bara att jag blir lycklig av att gå omkring i gamla unkna lador och botanisera bland alla spännande grejer som oftast gömmer sig i någon undanskymd vrå. På myDREAMhome skriver jag om inredning, och då gärna med vintagetouch. Kommentera gärna mina inlägg!

4 thoughts on “Jag är en fuskare!

 1. Älskade vännen! Jag känner igen både mig själv och dig i allt du skriver och jag blir så full i skratt! Det är ju precis så här det är! Oavsett vad det gäller. Bara det är snyggt på ytan så duger det gott. I stundens hetta är det ju att saker och ting går snabbt som är det viktigaste (där vet jag att vi är rörande överens)! Sedan kanske det ligger lite i det min gamla mormor alltid sa… ”det syns aldrig hur snabbt något är gjort, däremot hur väl det är utfört”… Hmm ;-). Love You och hoppas du har det bra ”over there”. KRAM

 2. Hej! Jag hamnade här via Instagram eftersom jag letar inspiration till nytt kök. Superfint kök du har! Jag väljer själv mellan Bodbyn vitt eller grått. Egentligen vill jag ha det vita men är lite osäker på hur det går ihop med övriga lister, tak, golv osv hos mig som är ljusgrått…? Ser att du har grått i golvet. Funkar det bra? Köket ser inte ”gult” ut?

  Med vänlig hälsning,
  Josephine

  1. Hej Josephine och ursäkta extremt sent svar, men bloggen har tyvärr varit lite sekundär för mig ett tag och därför hade jag helt enkelt missat din fråga.

   Tack så jättemycket för de fina orden om vårt kök. Vi är jättenöjda. Både med Bodbyn och IKEA som leverantörer.
   Jag tycker inte att köket går åt gult, var också rädd för det.
   Vi har lister som är i nyansen ”Stockholmsvitt” med färgkod 0502-Y och de drar åt gult (tyvärr).
   Köket är definitivt mycket vitare ! Kan tänka mig att man valt färgkoden 0500-N som är den nya standardkoden om man vill ha vitt.
   Det grå golvet passar bra till köket. Lycka till med ditt kök!

 3. Hej! Så fiffigt:)Kom in på din sida av en händelse då jag googlade lite på köksbilder då vi snart påbörjar renovering. Ville bara fråga vilket golv det är på bilden? Tänkte själv ha något liknande. Tack på förhand!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *