Jag älskar mitt nya kök

Köket är klart och jag är så nöjd! Det är så skönt att det äntligen äntligen är klart! Vi har inte köpt några nya luckor och inte heller några nya vitvaror förutom fläkten från Smeg förstås – i övrigt har vi använt allt som vi hade, men disponerat om köket lite grann. Eftersom vi byggde ett rum bortom köket, där det tidigare var en uteplats, så försvann det gamla köksfönstret så det är klart att jag i den mörkaste vintern var lite orolig över att det nya köket skulle bli mörkt och murrigt, men i och med att vi tog upp både ett nytt fönster och en ny altandörr så blev det allt annat än mörkt. Det är så ljust, härligt och ombonat i det nya köket och jag älskar det!

nytt kök

 

Under den nya fläkten satte vi en ”remsa” av sexkantigt vitt mosaik – supersnyggt och coolt! I fläktlådan som vi var tvungna att bygga i och med att fläktröret är böjt, satte vi spotlights och vips blev det genast något snyggt och praktiskt med en annars ganska trist ”låda”.

nytt kök1

Att vi valde att flytta ned datorn till köket visade sig vara en ”hit”. Den används till allt från att leta recept till att titta på TV – och betala räkningar… Helt enkelt superbra! De fina lamporna köpte jag på ebay – kopior på Tom Dixon för en bråkdel av vad de egentligen kostar.

nytt kök2

 

Så här fint är det och bakom köket skymtar det nya rummet där vi tidigare hade en uteplats.

nytt kök 4

Vid bardisken äter vi oftast frukost och lunch och vardagsmiddagar. Vid matplatsen som skymtar längre bort äter vi middag på helgerna eller om vi är fler än bara vi i familjen. Funkar kanon!

 

 

About Annica Lindeberg

Inredning, design, färg, form – fyra ord som kanske bara är just ord för en del, men som för mig är intressen som präglar hela mitt liv. Jag ser färger och former jag gillar överallt. På myDREAMhome skriver jag om design och inredning i allmänhet. Kommentera gärna mina inlägg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *