Inredning eller funktion?

Nu ska vi prata lite köksmaskiner.

I det här köket som ligger på Tellusvägen 12 och som kostar 11 500 000 kr, får man plats med mycket köksmaskiner!

Köket är öppet, med mycket ytor, och jag vet om du har läst något annat som jag har skrivit, inser du att jag är GALEN i öppet och mycket ytor, så du kommer förmodligen snart att hoppa över hälften av det jag skriver för att jag ALLTID tjatar om det..


Det är klart att jag önskade att allt i vårt kök hemma var snyggt, men i vårt kök är funktionen på prylen det absolut viktigaste.

Vi köpte för lääänge sedan en kitchen aid bakmaskin. Det var da shit då, och vi köpte den i den tredigaste färgen som var blå. Den är fortfarande trendig, den är enligt mig inte helt ändamålsduglig. Det är klart, den bakar, och maler, och klyver och vispar och blandar och gör allt som man kan vilja att ens maskin gör. Det den inte klarar av är t ex en dubbel sats av bullar, eller att man vispar strösocker för fort. För då åker allt ut på bänken, och på mig och jag ser ut som en dammig matrona i mitt förkläde. Alltså ångrar jag det köpet lite. Jag skulle ha köpt en med en större bunke.

Nu går det att lösa, man kan köpa en glasbunke som är större, och man kan dessutom köpa ett skvättlock. Bra så.

Andra saker som jag dock är väldigt nöjd med, är t ex våra knivar. Vi har Globalknivar. De är enligt mig i särklass de bästa. Kanske för att min make säger det och för att han är kock. Nu borde vi i och för sig slipa knivarna, men det är en annan fråga. Därför blir jag lite ledsen när min svärmor och min mor kommer hem, inom en vecka och har köpt knivar i olika färger på Chili. Det poppar väl upp köket. Ja, det är korrekt, det poppar upp köket, men kan man skära med dem? Nej det kan man inte, man mosar sönder tomaterna och man hackar sig igenom köttet. Den enda vettiga kniven är brödkniven, och den funkar utmärkt på surdegslimpa. Annars får man göra en klassiker och ta sin grekiska lantbröd, pressa i hop den med ena handen och sedan mosa sig igenom brödet. När jag var liten var det för övrigt så jag trodde att man skar saker. Mosa – Plöj.

Nästa investering kommer att bli en mixer, jag vill ha en VitaMix blender. Den kostar 17 000 kr, men den är bra, och den kommer att mixa saker i en evighet. Nu måste jag bara lista ut vad jag ska mixa för något så att jag kan motivera det köpet. Det är så jag fungerar i allt, jag motiverar köpet, kanske inte alltid rationellt, men jag motiverar det. I somras köpte jag t ex en glassmaskin. Jag köpte en riktig glassmaskin, med inbyggt kylelement och timer, för nu skulle här göras glass. Jag gjorde mycket glass i somras, för det var varmt, och jag gjorde den LCHF vänlig. Alltså är den i min värld avskriven, samma sak med mixern när jag väl köpt den. Har jag bara hackat tillräckligt med is, eller gjort tillräckligt mycket efterätter med saker som man måste hacka, är den avskriven och klar. Den kommer även att pryda mitt kök ypperligt.

Så tipset för köksmaskiner, skit i att köpa den överdesignade billiga, köp den som faktiskt får jobbet gjort.

About Jennica Berglund

Jag kan inte låta bli att ta en extra funderare kring mat och kök. Det ändå några av mina absolut största intressen. På myDREAMhome skriver jag om just dessa båda ingredienser. Kök och mat. Kan det bli bättre? Kommentera gärna mina inlägg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *