I väntans tider

Här hemma råder för tillfället febril aktivitet, vi håller nämligen på med en omfattande köks- och hallrenovering. Att det skulle bli jobbigt, skitigt och bökigt – det förstod jag, men att det hela skulle dra ut en hel månad på tiden, det hade jag aldrig trott! Att dessutom behöva leva på hämtmat i fyra veckor har satt sina spår, kroppen är tung och plånboken tunn. Synd att det inte kunde vara tvärtom. Jag inser såklart att det här måste vara höjden av världens i-landsproblem, men jag kan bara inte låta bli att gnälla lite.

I helgen stod dock köket så pass klart att jag kunde börja småpiffa lite (det där med att vänta är inte min grej). Idag inser jag att det nog ändå hade varit bäst, att vänta, för idag på morgonen stod det som vanligt två käcka herrar på plats i vår hall och deklarerade att idag var det i minsann dags för den STORA VÄGGSLIPARDAGEN! Hur kunde vi bara ha missat att väggarna skulle slipas innan tapetsering???
Mitt lördagsarbete med att tvätta, stryka och hänga textilier kändes med ens rätt bortkastat och de redan fullbelamrade öppna hyllplanen hade nog mått bäst av att få stå tomma ett tag till. Åtminstone hade jag inte behövt tvätta varenda pinal som jag med omsorg redan placerat ut på sina rätta ställen.

Och som det slipades! Och som det yrde! Faktum är att det såg ut lite som nysnö på hela nedervåningen. Målarherrarna var fortfarande lika käcka. Den ena sa ”tripp tripp genom dammet”, jag tyckte inte att det var speciellt roligt sagt, för det var snarare med tunga steg som jag klev ut genom dörren idag på morgonen.

Så, eftersom min vardag känns rätt omysig just nu väljer jag istället att dela med mig av några härliga bilder på temat ”fiffiga loppisprylar” tips. Och kanske har även du ett alldeles eget fiffigt tips, skriv i så fall gärna och berätta, det vore himla roligt!

fiffiglösning2designoholics
Katie Thomson med företaget Recreate tillverkar nya möbler av gamla saker. Här får en resväska tjänstgöra som fåtölj :-). Foto: www.designoholic.se
fiffiglösning4köttkvarnvardagsrum
Varför inte köpa en gammal köttkvarn på loppis och låta den verka som ljushållare? Foto: www.var-dags-rum.se
fiffiglösning1vitaranukler
Av vackra gamla underlakan kan man sy snygga insynsskydd. Detta har jag själv gjort till min vitrindel i köket. Praktiskt om man vill dölja innehållet i skåpet. Foto: www.vitaranukler.se
trattljusstakevittförsjälen
Denna idé kom jag på häromdagen. Tydligen var vi fler med samma tanke… Att använda en gammal tratt som ljusstake blir både personligt och mysigt.

About Mia Engstrand

Jag vet faktiskt inte vart mitt passionerade intresse för gammalt och nött kommer ifrån. Jag vet bara att jag blir lycklig av att gå omkring i gamla unkna lador och botanisera bland alla spännande grejer som oftast gömmer sig i någon undanskymd vrå. På myDREAMhome skriver jag om inredning, och då gärna med vintagetouch. Kommentera gärna mina inlägg!

3 thoughts on “I väntans tider

 1. Jag vet hur det är. Jag håller själv på att göra om mitt kapprum och hall. Läcker tapet från Ralf Lauren i brunt svart och grått. Jag har klätt om stolarna i svart och svagt crème till det rött och guld. Kan bli hur läckert som helst. Bara målaren kommer snaart. Jag vill verkligen se resultatet.

 2. Hej Anita, GUD vad snyggt det låter!!!
  Jag förstår att du är jättesugen på att målaren ska komma nu, det där med att vänta är verkligen supertrist.
  Lycka till med projektet – om du har tid och lust skulle det vara kul att få se en bild på resultatet.
  Maila i så fall till: mia.engstrand@glocalnet.net
  Kram!

 3. Ja det där med slipningen är definitivt mindre roligt och fy attans vad det YR och sätter sig i varje skrymsle. Dog lite här framför datorskärmen av ”Tripp tripp genom dammet”, det gjorde min dag!
  :´D kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *