I slutet av en slingrande alpväg finns ett underbart litet chalet!

I slutet av en slingrande alpväg ligger ett underbart litet chalet inbäddat i snö. Naturen runt omkring är storslagen – alptoppar var man än tittar och en fors med ett mäktigt ljud som rinner strax bredvid. Kor, åsnor och hästar samt en busig hund som vill leka varje gång vi kommer med bilen på den smala vägen. I en vecka har vi haft förmånen att bo på detta fantastiska ställe! Dagarna har vi spenderat i skidbacken, kvällarna har vi u m g å t t s – för i denna stuga finns inget wifi. Otrolig skönt när man vant sig – något man borde göra oftare – alltså stänga av världen utanför och fokusera på det eller de man har framför sig. Bara vara. I nuet. Det har vi gjort och det har varit ett skönt break från vardagsstressen.

Vi har varit i Verbier – en skidort jag spenderade mycket tid i för många herrans år sedan. Här var jag ”ski-bum” i några underbara vintrar där livet kretsade kring om det kommit nysnö och om solen skulle skina. Och så förstås lite om det jobb jag då hade, på ett av byns hotell.

Denna gång har vi bott i charmiga lilla byn Le Chable som ligger i dalen nedanför Verbier – fantastiskt fint och jag längtar redan tillbaka!

chalet2

chalet3

Det charmiga lilla chalet, som en gång var en förfallen lada, har renoverats varsamt för att behålla den rustika charmen. Älskar takfönster med fantastiskt ljusinsläpp – det vill jag också ha!

verbier1

Tänk att varje morgon lyssna till ljudet av denna fors!

verbier

Ni förstår kanske varför jag längtar tillbaka?!

 

About Annica Lindeberg

Inredning, design, färg, form – fyra ord som kanske bara är just ord för en del, men som för mig är intressen som präglar hela mitt liv. Jag ser färger och former jag gillar överallt. På myDREAMhome skriver jag om design och inredning i allmänhet. Kommentera gärna mina inlägg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *