Hur ska man tänka kring färg?

Jag har tidigare skrivit om färg i hemmet och hur jag tänker kring det. Vi har ganska mycket färg i vårt hem, men grunden är en lugn och neutral färgskala. Med det menar jag ljusa väggar, enhetliga golv, ljusa dörrar och ljusa luckor i både köket och på garderober. Färgklickarna sätts dit med hjälp av kuddar, ljuslyktor, växter och allmänna prydnadssaker, kanske en fondvägg och en färggrann matta. Om man tänker så kring färgsättning kan man variera hemmet efter säsong eller humör – när man känner för det kan man byta kuddfodral, gardiner eller vad det nu må vara. Jag kan tycka att det är otroligt häftigt att komma in i ett hem som satsat på mycket färg på väggar, och i färgstarka möbler, men jag tror att det i längden är bättre att ha en neutral grund och lägga till färg i klickar som jag nämner här ovan. Vad tycker ni? Är det ett tråkigt sätt att tänka kring det här med inredning? Är det praktiskt? Eller är det kanske både praktiskt och snyggt och smart? I barnrum kan jag tycka att det är både kul och fint med t.ex färgglada väggar – men i min smak är det bara där det passar. Ett färgglatt kakel i ett badrum kan också funka, men t.o.m i badrum föredrar jag neutrala toner och så kan man få till färgen med fina handdukar!

ljusa hem1 ljusa hem2 ljusa hem3 ljusa hem4

ljusa hem5

 

About Annica Lindeberg

Inredning, design, färg, form – fyra ord som kanske bara är just ord för en del, men som för mig är intressen som präglar hela mitt liv. Jag ser färger och former jag gillar överallt. På myDREAMhome skriver jag om design och inredning i allmänhet. Kommentera gärna mina inlägg!

2 thoughts on “Hur ska man tänka kring färg?

  1. Vilka smakfulla hem du visar oss idag! Jättefint!
    Min kollega frågade mig, efter en utlagd interiörbild från mitt hem på facebook, om bilden fanns i färg också? :-)

    Trevlig kväll!

  2. Färg på väggar ska det vara i alla rum, förutom badrum kanske! Sedan kan färgen vara mer eller mindre kulörstark. Möbler i neutrala färger samt ännu mer färg på kuddar och gardiner, läckert!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *