Hjälp mig att hjälpa

Jag kan inte sluta att tänka på den katastrof som pågår runt Medelhavet just nu.

När jag sätter mig med min kaffekopp och vänder ansiktet mot höstsolens varma strålar tänker jag på att det i samma stund finns människor som lider något ofattbart, som är rädda och som vandrat i dagar eller kanske veckor, klivit ombord på undermåliga båtar utan flytvästar för att ta sig mot en framtid de inte vet något om. Människor som inte har någon aning om hur deras liv kommer att bli – om de ens kommer att ha något liv, men som inte ser någon annan utväg än att fly mot det okända.
När jag går upp mitt i natten för att ge min dotter Alvedon och jag är så trött så jag tror jag ska gå av på mitten, stannar jag upp och tänker att det i samma stund finns människor som kämpar för sitt och sina barns liv ute på det svarta havet. Mina bekymmer och min trötthet känns helt plötsligt som ingenting – jag känner bara en oerhörd tacksamhet över att jag befinner mig i mitt varma hus och mina barn är trygga i sina sängar. Att vi kan stanna där vi är och inte behöver fly undan något.
När jag står och rullar köttbullar till kvällens middag tänker jag på de föräldrar som inte kan ge sina barn mat för dagen eller det skydd och den trygghet som är deras mänskliga rättighet. Föräldrar som inget hellre önskar än att kunna ge sina barn en framtid – ett bättre liv. Som gett sig ut på en riskabel resa med livet som insats för att inget annat alternativ finns.
Jag kan inte sitta med min kaffekopp i min rosafluffiga värld och bara titta på. Något måste göras!
Även om jag inte kan göra mycket, så kan jag göra något. Det är min skyldighet! Därför har jag nu startat en insamling till Röda Korset och jag hoppas ni vill hjälpa mig att hjälpa organisationen, så att de människor som är på flykt undan kriget kan få det stöd och den hjälp de så förtvivlat behöver.
Gå in på Röda Korsets hemsida, be gärna vänner och familj att göra detsamma, leta upp min insamling (eller klicka på länken ovan) och ge din gåva. Stort eller smått spelar ingen roll – många bäckar små heter det ju…. Låt oss hjälpas åt att hjälpa – Det kunde lika gärna varit vi!

TACK!


IMG_9647

 

About Sibel Güner

Jag gillar att fota, skriva och att leta efter sånt som inspirerar mig och gör mig glad. Vackra ting inom mat, mode, inredning, trädgård och allt där emellan. Hittar jag nåt, blir det ofta en bild som sen ligger och tar plast i min telefon eller på kamerans minneskort. Nu när jag fått chansen att skriva på myDreamhome.se så kan jag äntligen göra något av alla dessa bilder som i kombination med texter förhoppningsvis kan vara inspirerande för andra också. Så, här blir det alltså allt om ditten och datten från mitt liv. Min bakgrund ligger inom media och just nu arbetar jag med underhållning på nätet. Välkommen till min scen…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *