Herrgårdsvägen 9, pris 4 400 000 SEK

Nu mina vänner ska ni få höra. Det är inte bara jag som är bostadsnördsknarkare. Min man kom i går ut från garderoben och förvånar mig till den milda grad att jag höll på att trilla av soffan och sätta onsdagsvinet i halsen.

Du, älskling, googla lite på Fagersta herrgård, den är till salu.
”You say what?” Bara det att han inte sitter och tittar på jaktprylar på blocket är så förvånande att jag bara villa dansa macarena på soffbordet.
”Ja, men asså, jag kollar på andra saker också!”
En lätt indignation hördes nog i rösten.

Jag googlar och hittar den här fantastiska herrgården som mäklaren skriver b la följande om:

FOTO: Vernisage per kvadrat
FOTO: Vernisage per kvadrat

Den vackra huvudbyggnaden är uppförd 1760 och är varsamt renoverad för att återskapa husets ursprungliga stil med bibehållen charm och vackra detaljer. På fastigheten finns också två identiska flygelbyggnader som är avstyckade.

FOTO: Vernisage per kvadrat
FOTO: Vernisage per kvadrat

”Då kan ju mamma och hennes man bo i ena byggnaden och din mamma i den andra.”
Återigen sätter jag vinet i halsen, och säger lite försiktigt, ”eh, jag har bott i ett släkthus, det var sådär.”
”Ja det är klart” Säger maken och ser fundersam ut, och tillägger sedan. ”äh, kolla det är inte jakträtt, då får jag leta rätt på något annat.”

Så Fagersta Herrgård föll på bristen på jakt, men han letar min make, han letar :-)

FOTO: Vernisage per kvadrat
FOTO: Vernisage per kvadrat

 

About Jennica Berglund

Jag kan inte låta bli att ta en extra funderare kring mat och kök. Det ändå några av mina absolut största intressen. På myDREAMhome skriver jag om just dessa båda ingredienser. Kök och mat. Kan det bli bättre? Kommentera gärna mina inlägg!

One thought on “Herrgårdsvägen 9, pris 4 400 000 SEK

  1. Visst förvånar de en ibland, de där männen… det är vid dessa tillfällen man har lärt sig att raskt slå upp ett glas vin till och smida tills järnet nästan självantänder. En av fördelarna med att vara medelålders med lite erfarenhet av både det ena och andra. Hehe.

    Trevlig Helg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *