Hemmafunderingar

Det här är ju en blogg om hem, så då tänkte jag att det kanske skulle kunna passa bra på att skriva om just mitt eget hem.

Vi har ett litet radhus, det är på 125 kvadratmeter, på tre våningar. Min dröm är att mitt radhus någon gång skulle bara bestämma sig för att knöckla i hop sig och kanske bara bli två våningar. Tre våningar är helt enkelt en våning för mycket. En våning för mycket när det kommer till saker som ska upp och ned i huset. Mina medmänniskor, AKA, min familj har löst problemet med att låta allt stanna på mellanvåningen, eller på den våning som de faktiskt befinner sig på.

Problemet är bara att det är sällan den våningen som grejerna ska vara på. För att ge ett exempel kan jag säga så här.

De smutsiga strumporna, ska vara i tvättrummet, det är alltså det rum tvättmaskinen står i, inte utanför, eller i trappen på väg ned.
Maken har en förmåga att använda vårt matsalsbord som en uppsamlingsplats för sina kläder. Han ska ju ändå ha på sig dem på morgonen efter. Dessvärre är det många mornar, han glömmer att han har kläder där nere när han går till jobbet, och sätter därför på sig kläder från garderoben som är på ovanvåningen, i sovrummet.
Barnen, tja hela hemmet är deras rum, och blöta badkläder blandas med stinkande gympapåsar och godispapper, lite var stans, det är ju ändå inte så viktigt, för hustomten, och jag får gärna säga jag till mig, tycker ju att hela min livsexistens bara valideras genom att jag får plocka upp grejer :-)

FOTO: Casa Store
FOTO: Casa Store. Det här är en praktisk lösning på mitt problem, frågan är bara vem som ska bära upp grejerna som är i korgarna när de svämmar över?

Så hur har ni det i ert hem? Har ni något smart tips för att få ordning på era medmänniskor, eller ska man bara s det som en feature i ett liv som annars skulle vara grått och tråkigt?

Skulle det lösa sig om man skaffade ett större hem?

FOTO: Egendomsmäklarna
FOTO: Egendomsmäklarna. Här skulle vi få plats.. dessvärre måste det väl också städas någon gång?
FOTO: Egendomsmäklarna
FOTO: Egendomsmäklarna. Jag var tvungen att ta med den här bilden. Mannens kommentar när han såg väggen. ”DET där var ju JÄTTESNYGGT” och ja ba. ”Eh, nej!”

Det kanske skulle lösa sig om man skaffade sig en butler?

Med min tur, får jag väl den här galna butlern, känd från nyårsafton..
Med min tur, får jag väl den här galna butlern, känd från nyårsafton..

About Jennica Berglund

Jag kan inte låta bli att ta en extra funderare kring mat och kök. Det ändå några av mina absolut största intressen. På myDREAMhome skriver jag om just dessa båda ingredienser. Kök och mat. Kan det bli bättre? Kommentera gärna mina inlägg!

2 thoughts on “Hemmafunderingar

  1. Åh vad jag känner igen mig! Vi bor också på tre våningar med en himla massa spring i dessa trappor. I alla fall för mig. Trappan till övervåningen är misstänkt lik den på bilden med en massa korgar, minus korgarna. Och jag är DEN ENDE i familjen som faktiskt bär med mig något på vägen när jag ändå ska upp, resten av dem som bor under samma tak använder bara trappan för att gå i… Liksom hallå ta något med er när ni ändå går!! hojtar jag och nästan springer efter och kastar tvätten i ryggen på dem.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *